Re: Mateřská=přerušení/ukončení podnikán
Pokud chcete pobírat mateřskou, tak si musíte platit nemocenské pojištění na OSSZ a z mé zkušenosti, abyste měla trochu normální mateřskou, byste musela odvádět sakra vysoké pojistné. Mé klienty to vyřešili tak, že si ode dne narození dítěte požádali o rodičovský příspěvek a potom nemuseli ani přestat podnikat.
Re: Mateřská=přerušení/ukončení podnikán
>>Dobrý den, prosím o radu. Letos jsem začala podnikat
>>-
>>zemedelská vyroba. Už dlouho planujeme s manželem
>>miminko a snad se nam zacalo darit. Chtela jsem se
>>zeptat
>>zda budu muset pozastavit nebo ukoncit podnikani
>>pokud
>>bych chtela brat davky
>>( mateřskou - neumim presne specifikovat ).Podnikani
>>vynasi, mame zazadano o dotace. Podnikani je napsano
>>na
>>me, ale ja se staram "pouze" o
>>administrativu....Dekuji za pomoc a rady.
>
>Pokud chcete pobírat mateřskou, tak si musíte platit
>nemocenské pojištění na OSSZ a z mé zkušenosti, abyste
>měla trochu normální mateřskou, byste musela odvádět
>sakra vysoké pojistné. Mé klienty to vyřešili tak, že
>si ode dne narození dítěte požádali o rodičovský
>příspěvek a potom nemuseli ani přestat podnikat. Pokud jednorázově zvýšíte jednu zálohu (musí jich být za rok jen 12), tak vám mateřskou vypočítají ze součtu zaplacených záloh a ten přeplatek vám vrátí - samozřejmě bez té nemocenské. Kámoška to tak dělala již dvakrát - měla větší mateřskou než já s 25 tis. příjmem v zaměstnání. Prostě jen 3 měsíce postrádala vyšší částku. Ale s dotacema si radši zavolejte na právní odd. do Prahy na SZIF - před¨pokládám, že máte dotaci na mladého zemědělce
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
20. 11. 2008 7:22
Dobrý den, prosím o radu. Letos jsem začala podnikat - zemedelská vyroba. Už dlouho planujeme s manželem miminko a snad se nam zacalo darit. Chtela jsem se zeptat zda budu muset pozastavit nebo ukoncit podnikani pokud bych chtela brat davky
( mateřskou - neumim presne specifikovat ).Podnikani vynasi, mame zazadano o dotace. Podnikani je napsano na me, ale ja se staram "pouze" o administrativu....Dekuji za pomoc a rady.