Re: ZC vozidla-vyřazení
Jde o drobný hmotný majetek. Zaúčtováno máte správně na 501 (pokud takto máte ve směrnici, že DDHM bude účtován na 501). DDHM, alespoň já, vedu v podrozvahové evidenci (761/799).
Pokud vám to bude vyhovovat, pak zaúčtujte např. v 01/2008 s odvoláním na změnu směrnice s uvedením data odkoupení od leasingovky na účty 761/799. Samozřejmě, že bude předcházet doplnění směrnice o účtování DDHM a DDNM.
Pak bych účtovala k datu prodeje 799/761.
Ale lze pouze k dokladu o prodeji doplnit poznámku, že se jedná o DDHM odkoupený xxxx.
Re: ZC vozidla-vyřazení
Pokud máte ve směrnici, že budete DDHM účtovat na účet 028, pak poze připomínka, že na účty 02x se účtuje odepisovaný majetek. Tedy měly by být stanoveny i účetní odpisy. Ale v nákladech již bylo v 2007. Pak snad jedině jako oprava účetní nesprávnosti z r. 2007. Ale vše by mělo být v souladu se směrnicí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
20. 11. 2008 8:35
Dobrý den,v 7/2007 jsme splatili leasing na os.vozidlo.Zůstatková cena byla 119,- Kč,kterou jsem zaúčtovala na účet 501/321.
Jenže jsem vozidlo zapoměla dát do evidence drobného majetku..Nyní jsme ho prodali a já bych ho měla vyřadit.Nevím jak dál.
Zařadila bych ho dodatečně třeba v lednu,a teď vyřadila,ale na jaké účty?
Moc děkuji