Re: A co tedy znamená "pouze.....
No já bych to viděla tak,že důvodem ke krácení dovolené je opravdu platná PN v tom aktuálním roce.Nikoli tedy důvod,který v r. 2007 vedl k jejímu zahájení.Ale myslet si já můžu cokoliv,proto se tady radši ptám ostatních.
Re: Krácení dovolené dle §223 odst. 6
To znamená, že pokud má dovolenou z loňského roku a letos bude mít neomluvenou absenci, tak můžete krátit jenom letošní dovolenou (ten zbytek loňské krátit nemůžete a z letošní mu musí zbýt alespoň 2 týdny - tedy, pokud u Vás pracuje celý rok) § 223 odst. 3 Zák. práce
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Navazující zaměstnání pro účely JMHZ
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
20. 11. 2008 12:28
Dobrý den,na toto téma už popsáno mnoho,ale chci se zeptat na výklad odst. 6 § 223 ZP-krácení dovolené v přísl. kal. roce pouze z důvodů vzniklých v tomto roce.Takže pokud má někdo PN např. od 1.12. 2007 do 29.2.2008 a pak od 1.6. 2008 do 31.10. 2008 tak mě zajímá (co se týče krácení za r. 2008) pouze ta druhá PN? Protože důvody k té první vznikly už v r. 2007?Díky za názory.