Star.důchodce-prodloužení smlouvy

• (neregistrovaný)

20. 11. 2008 13:41

Dobrý den, prosím o radu. Starobní důchodce má uzavřenou smlouvu na dobu určitou na 1 rok, poté je prodloužena dodatkem na další rok. Lze takto prodlužovat stále?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 11. 2008 13:43

Katuška (neregistrovaný)

Re: star.důchodce-prodloužení smlouvy
      Ano, pro poživatele starobního důchodu neplatí max. 2-letá lhůta pro dobu určitou.

• 20. 11. 2008 14:08

mzdová (neregistrovaný)

A není tam nějaký limit, např. prodloužit jen jednou a poté nová smlouva? Vím že asi před 3 lety mi OSSZ jeden takový případ vytkla a musela jsem místo dodatku dělat novou pracovní smlouvu, jen si již nemohu vybavit podrobnosti případu. Ale nyní v srpnu mi OSSZ sama v jednom případu řekla, že od nástupu do starobního důchodu připravit pracovní smlouvu na 1 rok a poté prodlužovat dodatkem.

• 20. 11. 2008 14:18

VH (neregistrovaný)

V době, kdy byl uzákoněn limit PP na dobu určitou v délce max. 2 let, bylo polemizováno, zda u poživatelů straobních důchodů se musí vždy jednat o nový PP nebo zda je možné ten stávající prodlužovat dodatkem (§ 37 zákona o důch. pojištění používá slovo "sjednán"). ČSSZ následně vydala stanovisko v tom smyslu, že se může jednat i o dodatek k původní PS. Žádný limit, na který se ptáte, neplatí.

• 20. 11. 2008 14:35

mzdová (neregistrovaný)

Děkuji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).