Re: smlouva HOmeCredit r 2006
obávám se, že to budete muset hlásit OSSZ (možná i předat??), no bude to zkrátka pěkný zmatek...
také mám informace, že OSSZ bude srážet jen to, co je soudně určené, takže HomeCredity apod. mají smůlu, horší to ale bude i pro zam-tele, protože když bude někdo dlouhodobě nemocný a skončí, tak nepůjde srazit přebraná dovolená, nevrácené věci zam-teli (i když bude mít dohodu o srážkách), za příp. nájemné, pokud zam-tel má ubytovnu apod. (to se budou některé případy řešit přes soud, pokud zam-ec skončí PP a nebude mět z čeho zam-tel srazit?)
myslím také, že si to ani neuvědomili, když tento zákon schvalovali, jak velké problémy mohou zam-teli nastat
To máte pravdu, já teď už několik dnů studuji ten jejich tiskopis, jak se bude muset vypisovat RO každému nemocnému (od 15. kal. dne) za posledních 12 kal. měsíců (pokud PP alespoň tak dlouho trvá)a vyplňovat následně kolik bodů, protože oni to mají udělané tak, že stejně za to bude zam-tel (pokud dojde k přeplacení), což je tedy úplný nesmysl (podle mě).
Určitě by mi to dalo podstatně méně práce ND spočítat (i kdybych na to neměla ani program, což mám) a vyplatit, než všechno pracně vypisovat - i když na to snad program mít budu, tak to stejně budu muset překontrolovávat - a že těch čísel a informací se na OSSZ bude muset hlásit. Jenže, oni chtějí mít nemoc. dávky a ostatní - vše pod kontrolou (chápu, že někdy bylo sjednáno několik PP, DoPČ účelově, aby se mohly ND čerpat z každého toho poměru/dohody zvlášť, a pokud možno v největší možné míře), ale valné většině MÚ jen přibyde práce a už vůbec nevím, jak budu mět psát u zam-ců nemoci v posledních 380 KD, když k nám nastoupí bez přílohy k ZL (o nemocech).
Řekla bych, že je ještě nemají :o)) našla jsem jen toto http://www.cssz.cz/cz/tiskopisy/nemocenske-pojisteni.htm bohužel je tam jen hlášení o pojistném a dávkách a to je vážně sado-maso....neschopenky a hlášení o neschopnosti jsem ještě neviděla, to bude taky síla...Nejhorší to bude o dlouhodobých nemocí, co začnou ještě letos, nemoci z roku 2008 totiž budou vyplácet ještě rok velké organizace
Myslím, že si naopak dobře uvědomují jaká je to pitomost, protože jinak by to 2x neodkládali. Fakt by mě před volbami nenapadlo, že zákon z dílny ČSSD nechá ODS vstoupit v platnost. A pak ČSSD napadne u soudu 3 dny bez nemocenské, když to samé chtěla zavést už před 2 lety, to je vážně k pláči..
Mluvila jsem s paní z OSSZ a ta taky říkala, že je to hrůza. Myslím si, že letitá praxe vyplácení ND ve velkých organizacích a následná refundace na odvodu pojistného je už bezproblémová a ne tolik náročná na administrativu, jako bude teď. A ještě sám zaměstnavatel bude sledovat podpůrčí dobu...to je k na......
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
21. 11. 2008 6:36
Dobrý den, do firmy přišla Dohoda o srážkách ze mzdy z HC z roku 2006 (úvěrová smlouva). Můžu ještě stále srážet? Nebo už se to "nemusí"? děkuji