Re: člen představenstva -dovolená
Smlouva o výkonu funkce by měla případně upravit i volno na odpočinek a relaxaci a odměnu za tento čas mimo výkon funkce.
Myslíte, že člen představenstva nahlásí, že má dovču, nebude vykonávat funkci a tudíž nenárokuje odměnu? Já jsem tedy ještě nezažila, že by odměna byla krácena např. proto, že je celý měsíc v Austrálii a po tuto dobu tedy nevykonává svou funkci...Přece nemáte žádnou docházku, nic hmatatelného (max. nepřítomnost na jednáních), to si nedovedu představit sledovat...
Navíc i po dobu "dovolené" odpovídá veškerým svým majetkem za chod společnosti. V několika orgánech také jsem a pokud člen je na "relaxaci" a potřebuji svolat orgán, tak ho svolám bez něho. Neúčast na zasedání orgánu nemá vliv na odměnu. Netvrdím, že by to nešlo jinak, ale nic takového jsem ještě osobně nezažil.
Hezký den!
Jen jsem napsal, že by smlouva měla případně upravit, nebylo tím myšleno, že musí něco někam hlásit, pochopitelně že ve většině případů bere odměnu pravidelně bez ohledu na to, zdaje a kde je, ale setkal jsem se s tím, že jednateli chtěli dát do smlouvy, že pokud bude N nebo někde na "dovče", že bude mít jen polovinu odměny, ale protože se jim vysmál, tak se podnikatelé stáhli a platí plnou celý rok.
Jasně, souhlasím s Vámi v tom, že je možné to takto sjednat, ale kdo by jim na to přistoupil, když má odpovědnost celou dobu, co je v OR, tady by to asi vážně v praxi nefungovalo, navíc účetní by pak každý měsíc sbírala omluvenky a "docházku"? a kdo by to podepisoval, předseda představenstva? Jen jsem myslela, že jste se s tím vážně setkal, tak mě to zaujalo...hezký víkend
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
21. 11. 2008 9:58
má nárok člen představenstva, který si měsíčně vyplácí odměnu na dovolenou?a za jakých podmínek by měl.