Ušlý výdělek

• (neregistrovaný)

21. 11. 2008 13:02

Dobrý den,
    ráda bych se zeptala jak postupovat při výpočtu.
    Zaměstnanec požádal o potvrzení ušlého výdělku (pro kooperativu).
    Je zaměstnán teprve od 27.10.2008.
    Jeho hodinová mzda za říjen je 3600,-,náhrady 800, příplatky 292, odpracované hodiny 36.
    Mám do potvrzení uvést částku 100,- hrubého na hodinu nebo započítat mzdu včetně náhrad a příplatků (4692:36) - mám tento případný výsledek zaokrouhlit?
    Nebo musím postupovat nějak jinak ?
    Musím říct, že jsem ani dost nepochopila jak tu náhradu bude uplatňovat. Tento zaměstnanec měl pracovní úraz v minulém zaměstnání. Teď chodí ještě na nějaké prohlídky a na tyto dny potřebuje to potvrzení, ale nemocenskou nepobírá. Budou mu to vyplácet jako doplatek rozdílu výdělku? To ale nechápu proč to chce na dny kdy byl u lékaře. Bohužel je na pracovní cestě, tak se ho na to nemůžu pořádně zeptat.
    Děkuji a za odpověď a přeji hezký zbytek dne.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 11. 2008 13:18

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: ušlý výdělek
      Rozepište na odpracovaný počet dnů a k tomu hrubou mzdu a na dny náhrad a jakých a k tomu výši náhrad.
      Součet si porovnají s výdělky před úrazem s připočítáním ev. ID.
      A co chce na dny,kdy byl u lékaře ?

• 21. 11. 2008 13:59

pavla (neregistrovaný)

Na ty dny chce to potvrzení o ušlém výdělku. Mylím si, že to popletl a jediný důvod ke kterému by to potřeboval je podle mě ten doplatek rozdílu výdělku. Na dny kdy byl u lékaře má přece nárok na placené volno?(pokud donese potvrzení od lékaře)

• 21. 11. 2008 14:26

JiřinaH. (neregistrovaný)

Ano,když mu budete platit náhradu mzdy za oš.u lékaře, bude to vyčíslené v náhradách.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).