Re: Zůčtování daně z příjmů za rok 2008
Kopie ELDP se od r. 2004 vydávat zam-cům musí, byla jste si pro něj u zam-tele? Měla byste ho tam totiž i podepsat. Pokud si nejste jistá, zda vůbec zam-tel ELDP vyplňuje a odesílá (ze zákona musí), tak si vyžádejte svůj Informativní osobní list důchodového pojištění na ČSSZ v Praze (informace na www.cssz.cz).
Pokud se zam-telem máte komunikační problémy, tak si od něho vyžádejte Potvrzení o zdanitelných příjmech za r. 2008 (začátkem r. 2009) a podejte si daň. přiznání na FÚ sama.
Re: Zůčtování daně z příjmů za rok 2008
Taky se mi zdá, že jste neměla žádné zdanitelné příjmy.
(nemoc a MD se nedaní)
Re: Zúúčtování daně z příjmů za rok 2008
>>Ahoj, prosím o radu. 31.12.2007 mi skončila pracovní
>>smlouva na dobu určitou a od prosince do května jsem
>>byla na neschopence. Potom na MD od 06 do 11/2008.
>>Mám
>>nárok na vyúčtování daně z příjmů za rok 2008 - v
>>podstatě jestli to dobře chápu za měsíce leden až
>>květen
>>kdy jsem byla na neschopence a v případě že ano jak
>>prokazuji nebo kdo mi vystaví potvrzení o příjmech
>>které
>>se dokládá jako příloha k přiznání?
>>
>>Díky moc
>>
>>PS: Je zaměstnavatel povinnen mi poskytnou kopii
>>ELDP-
>>nemůžu to z nich za rok 2007 vyrazit. Už jsem žádala
>>i
>>písemně ale nereagují.
>
>Taky se mi zdá, že jste neměla žádné zdanitelné
>příjmy.
>(nemoc a MD se nedaní)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Systém hlášení úspěšně pokračuje, tvrdí stát. Zaměstnavatelé se mezitím „hroutí“
Dobírka jako smažák české e-commerce. Bude mít fanoušky, ale hospodu vám nezachrání
Navazující zaměstnání pro účely JMHZ
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
21. 11. 2008 18:06
Ahoj, prosím o radu. 31.12.2007 mi skončila pracovní smlouva na dobu určitou a od prosince do května jsem byla na neschopence. Potom na MD od 06 do 11/2008. Mám nárok na vyúčtování daně z příjmů za rok 2008 - v podstatě jestli to dobře chápu za měsíce leden až květen kdy jsem byla na neschopence a v případě že ano jak prokazuji nebo kdo mi vystaví potvrzení o příjmech které se dokládá jako příloha k přiznání?
Díky moc
PS: Je zaměstnavatel povinnen mi poskytnou kopii ELDP- nemůžu to z nich za rok 2007 vyrazit. Už jsem žádala i písemně ale nereagují.