Re: Slevy na dítě
1. nemá nárok, dítě není jeho a nejsou manželé
2. má nárok, pokud mají společnou domácnost, je jako otec v rodném listě a ona doloží, že nebobírá
3. rodný list je třeba v každém případě, prohlášení o společné domácnosti netřeba, doloží, že jsou manželé, potvrzení zaměstnavatele, že ona neuplatňuje
Společná domácnost je základní podmínkou, může to být dítě vlastní nebo manžela (nikoliv druha či družky).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
21. 11. 2008 20:21
Dobrý den,
prosím Vás pomozte. Mám galiatyáš ve slevu na dítě. Mám složité případy a vůbec si nevím rady podle čeho mám postupovat.
Popíšu prosím mé případy:
1. druh a družka dítě je družky, má nárok slevu na dítě druh i když není dítě jeho, ale podepíše prohlášení,že žijí ve společné domácnosti?
2. druh a družka - dítě mají společné : podepíše prohlášení, že žijí ve společné domácnosti, donese RL,že je otcem a prohlášení družky, že ona nepobírá
3. manželé,kdy dítě je manželky z prvého manželství, manžel podepíše prohlášení, že žijí ve společné domácnosti, prohlášení,že manželka neuplatňuje slevu na dítě není potřeba Rodný list
Prosím co je pro tuto slevu na dítě podstatné, že žijí ve společné domácnosti, což potvrzují v prohlášení, nebo musí být otcem stvrzující v rodném litě dítěte
děkuji za trpělivost, teprve začínám Ivana