Re: Peněžitá pomoc v mateřství
Paměť už mi moc neslouží, ale mám dojem, že v roce 2006 už nebylo možné proplácet nevyčerpanou dovolenou za doby trvání pracovního poměru. Nebylo to čerpání dovolené? Ale je to dost málo, protože měla nárok za celý rok 2006 a možná i zbytek z r. 2005.
V každém případě, narodí-li se druhé dítě do 4 let toho prvního, tak se DVZ porovnává a použije se ten výhodnější.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Navazující zaměstnání pro účely JMHZ
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
24. 11. 2008 6:36
Prosím Vás o pomoc..Mám ve firmě samý chlapi a pouze 3 ženy, sice si přečtu knihy, ale jaksi pořád jsem vedle..
Paní šla na první peněžitou pomoc v mateřství 30.9.2005 a do 13.4.2006. Denně měla nárok na 241,- Kč..
K výpočtu první peněžité pomoci byly použity tyto údaje:
rok 2004 pra. dnů 74 26 800,-
rok 2005 prac. dnů72 24 144,-
--------------------------------------------
146 dnů 50 944,
V roce 2006 v dubnu, bylo proplaceno 1680,-Kč za dovolenou, žádné dny, ale příjem. A nevím jak přepočítat denní vyměř. základ pro výpočet nynější mateřské..
Paní nastoupila 7.10.2008 .
Vím, že 196 dnů má nárok a to do 20.4.2009.
Poradíte mi některá, jaký je správný vyměřovací základ?? Těch 1680,- kč mi teda leží na srdci...
Děkuji