Exekuce na odměnu z DPP ??

• (neregistrovaný)

24. 11. 2008 7:30

Hezký den. Prosím Vás řešili jste již zda provádět srážky na základě exekučního příkazu z odměny z DPP, kterou zaměstanec vykonává vedle svého "hlavního" pracovního poměru u jednoho zaměstnavatele? Zjišťovala jsem již i u advokáta i u exekutora, ale každý říká něco jiného. Nevíte někdo, kde sehnat oficiální (ale jasné) stanovisko, o které by se v případě neshod dalo 100% opřít?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 11. 2008 7:58

ivana (neregistrovaný)

Re: Exekuce na odměnu z DPP ??
      Na 100% se nemůžete o nic opřít - ani v účetnictví - protože naše zakony jsou naschvál tak dělány, aby si je každý vykládal po svém.
      Vy udělejte jak uznáte za vhodné, akorát při nějakém sporu si své jednání musíte obhájit. No obhájit zažila jsem babu z FU, který vůbec nebrala v úvahu rozhodnutí nejvyššího orgánu, přeji mnoho zdaru i když jsem neporadila.
      Nezapomínejte - swvé jednání si musít obhájit a pokud Vám rádi
      fundovaní odborníci, tak vše chtějte písemně -

• 24. 11. 2008 8:11

xy5 (neregistrovaný)

Např. v Abecedě MÚ pro r. 2008 str. 135 je to napsané tak, že si musíte vybrat mezi Zák. práce a OSŘ - každý zákon to má jinak - takže se musíte rozhodnout, podle čeho budete postupovat a hlavně - to pak obhájit.

• 24. 11. 2008 8:22

J. (neregistrovaný)

vzhledem k tomu, že je to exekuční příkaz, tak bych si nechala asi vyjádření dát písemně od exekutora, protože v jeho prospěch máte srážky provádět.
      A pokud by se to zaměstnanci nelíbilo a srážky by rozporoval prostřednictvím advokáta, tak ať se potom dohaduje exekutor s advokátem.
      I když vzledem k nařízení exekuce má " máslo na hlavě" asi ten zaměstnanec, který něco "prošvihl".

• 24. 11. 2008 9:20

Dáša (neregistrovaný)

Děkuji za názory.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).