Re: převod do jiné firmy jednoho majitel
>Pokud jde o přechod práv a povinností dle § 338 a násl.,souhlas nepotřebuje, ale musí splnit zákonné podmínky. Především má povinnost dle § 339 informovat a projednat s odbor.org. nebo radou zaměstnanců nebo zaměstnanci.
Při přechodu přechází všechna práva a pov. na nového zaměstnavatele, pracovní smlouva, zařazení ani mzda sjednaná ve smlouvě se nemění.Nový PP nevzniká.Nejste povinna nic podepsat, Váš původní PP trvá.
>
Braňte se ZP, ať Vám třeba dají výpověd, ale ta musí být pouze z důvodů dlůe § 52 ZPa připadá v úvahu i odfstupné,protože důvody bez odstupného u Vás podle dotazu nepřipadají v úvahu.Pokud by dle Vašeho právního vědomí
>zaměstnavatel neudělal žádnou chybu a můj převod vlastně
>za mými zády byl v pořádku
není vůbec v pořádku a můžete zaměstnavatele upozornit, že seberete veškeré dokumenty a případně s dalšími zaměstnanci, kterým to udělali stejně, podáte stížnost na OIP, za tato porušení mu může hrozit pokuta až do 2 mil.Kč.
a podle některého zákona by
>to šlo,proč tedy musím podepsat smlouvu novou
nemusíte, původní platí
a
>neplatí ta původní?Nemám již žádný zájem u tohoto
>zaměstnavatele pracovat,velmi mě zklamal.Paní účetní mi v
>kanceláři sdělila ,že od 15.10.2008 mám jiný průměr na
>dovolenou,nemocenskou a na výpočet výše průměrného
>výdělku,že prý z tohoto nového výdělku na nové
>smlouvě,přestože jsem do dnešního dne nic nepodepsala.
To je protipríbvmní, nedejte se.
Možná je jim to
>jedno ,protože ačkoliv podle účetní pracovní poměr u
>první firmy trval do 15.10.2008
tak je blbá anebo táhne basu se zaměstnavatelem.
dostala jsem za
>odpracování 10 dní v délce 8,5 hod což znamená odpracování 80
>hod částku k výplatě 2960 kč hrubého
to Vám vychází pokud umím počítat 37.-Kč?
při smluvním
>platu 10500 kč hrubého měsíční.Děkuji předem za odpověď
>třeba jen dílčí,na nějakou část dotazu.v.
>>Pokud jde o přechod práv a povinností dle § 338 a
>>násl.,souhlas nepotřebuje, ale musí splnit zákonné
>podmínky. Především má povinnost dle § 339 informovat a
>projednat s odbor.org. nebo radou zaměstnanců nebo
>zaměstnanci.
>
>Při přechodu přechází všechna práva a pov. na nového
>zaměstnavatele, pracovní smlouva, zařazení ani mzda
>sjednaná ve smlouvě se nemění.Nový PP nevzniká.Nejste
>povinna nic podepsat, Váš původní PP trvá.
>
>>
>Braňte se ZP, ať Vám třeba dají výpověd, ale ta musí
>být pouze z důvodů dlůe § 52 ZPa připadá v úvahu i
>odfstupné,protože důvody bez odstupného u Vás podle dotazu
>nepřipadají v úvahu.Pokud by dle Vašeho právního
>vědomí
>>zaměstnavatel neudělal žádnou chybu a můj převod
>>vlastně
>>za mými zády byl v pořádku
>
>není vůbec v pořádku a můžete zaměstnavatele
>upozornit, že seberete veškeré dokumenty a případně s dalšími
>zaměstnanci, kterým to udělali stejně, podáte stížnost
>na OIP, za tato porušení mu může hrozit pokuta až do 2
>mil.Kč.
>a podle některého zákona by
>>to šlo,proč tedy musím podepsat smlouvu novou
>nemusíte, původní platí
> a
>>neplatí ta původní?Nemám již žádný zájem u tohoto
>>zaměstnavatele pracovat,velmi mě zklamal.Paní účetní
>>mi v
>>kanceláři sdělila ,že od 15.10.2008 mám jiný průměr
>>na
>>dovolenou,nemocenskou a na výpočet výše průměrného
>>výdělku,že prý z tohoto nového výdělku na nové
>>smlouvě,přestože jsem do dnešního dne nic
>>nepodepsala.
>
>To je protipríbvmní, nedejte se.
oprava protiprávní
>
>Možná je jim to
>>jedno ,protože ačkoliv podle účetní pracovní poměr u
>>první firmy trval do 15.10.2008
>
>tak je blbá anebo táhne basu se zaměstnavatelem.
>dostala jsem za
>>odpracování 10 dní v délce 8,5 hod což znamená
>>odpracování 80
>>hod částku k výplatě 2960 kč hrubého
>to Vám vychází pokud umím počítat 37.-Kč?
> při smluvním
>>platu 10500 kč hrubého měsíční.Děkuji předem za
>>odpověď
>>třeba jen dílčí,na nějakou část dotazu.v.
děkuji moc za odpověď ,já jsem si před chvílí telefonicky sehnala odbornici na pracovní právo zítra s ní mám schůzku,takže mi možná poradí konkrétní věc,Vy jste to vystihla nebo vystihl hezky,táhne ze zaměstnavatelem a ještě toho moc neví většinou se někde radí,pokud udělají někomu cokoliv s výplatou ,nebo se smlouvou nebo s čímkoli a ten dotyčný se neozve projde jim to.Nechci aby tomu bylo tak i v mém případě,bohužel se bojím pomsty mám podepsanou hmotnou odpovědnost a při takovém pořádku ,který tam vládne by se mohl ztratit některý doklad o výsledku inventuty ,nebo kterýkoliv jiný doklad.Proto ani na odstupné nepomyšlím ,vím jak by mi pobyt v práci zpříjemnily.Chtěla bych s nimi co nejrychleji skončit,nebude to vůbec lehké a doufám ,že vydržím.
Pokoušela jsem se jim dát podepsat odstoupení od hmotné odpovědnosti podle § 177 od 19.11.2008 nemám klíče od ničeho a jsem v PN s vyhřeznutím ploténky,jezdím na obstřiky a ultrazvuk,ale nepodepsali mi to a nepřevzali až budu mít prý podepsané všechno já.Ještě jednou moc děkuji a přeji hezký den
>>
>děkuji moc za odpověď ,já jsem si před chvílí
>telefonicky sehnala odbornici na pracovní právo zítra s ní mám
>schůzku,takže mi možná poradí konkrétní věc,
Pokud je to skutečně odbornice, tak s ní vyřešíte vše, co potřebujete, včetně odpovědnosti za svěřené hodnoty.Pokud píšete § 177, tak jde o starý ZP, nyní je to řešeno § 252 a násl., odstoupení konkrétně § 253. Jestliže jste musela odevzdat klíče,jak jsem snad správně pochopil a nemáte možnost mít svěřené hodnoty pod kontrolou, musíte zaslat písemné upozornění dle § 253 / 1 s tím, že pokud nedojde do 15ti kalendářních dní k odstranění závad-nápravě stavu, odstupujete od dohody. Ale to Vám jistě ta odbornice poradí a zpracuje.Pošlete to poštou, nemusíte se s nimi dohadovat, jestli to převezmou nebo- dejte to na doručenku.
Vy jste to
>vystihla nebo vystihl hezky,táhne ze zaměstnavatelem a
>ještě toho moc neví většinou se někde radí,pokud
>udělají někomu cokoliv s výplatou ,nebo se smlouvou nebo s
>čímkoli a ten dotyčný se neozve projde jim to.Nechci
>aby tomu bylo tak i v mém případě,bohužel se bojím
>pomsty mám podepsanou hmotnou odpovědnost a při takovém
>pořádku ,který tam vládne by se mohl ztratit některý
>doklad o výsledku inventuty ,nebo kterýkoliv jiný
>doklad.Proto ani na odstupné nepomyšlím ,vím jak by mi pobyt
>v práci zpříjemnily.Chtěla bych s nimi co nejrychleji
>skončit,nebude to vůbec lehké a doufám ,že vydržím.
>Pokoušela jsem se jim dát podepsat odstoupení od
>hmotné odpovědnosti podle § 177 od 19.11.2008 nemám klíče
>od ničeho a jsem v PN s vyhřeznutím ploténky,jezdím na
>obstřiky a ultrazvuk,ale nepodepsali mi to a
>nepřevzali až budu mít prý podepsané všechno já.Ještě jednou
>moc děkuji a přeji hezký den
Nééééni zač, paní, doufám rovněž, že se jen tak nenecháte a budu zvědav,jak to dopadne. Když půjde do tuhého, tak můžete mimo pohrůžky OIP ještě uvést, že jste kontaktovala jeden nejmenovaný televizní pořad, který takového faly českých kapitalistů rád medializuje a že jste rozhodnuta jim předat materiál pro poučení ostatních občanů v našem státě.
Dobrý den pane Pájo
dnes po schůzce jsem moudřejší,pokud tam nechci být ,dát výpověď což samozřejmě vím,o tom ,že můžu v nemoci také
pokud si vyzvedne mojí výpověď dřív než mi doručí on s nějakýn pro něj vhodným paragrafem tak mám vyhráno
podat stížnost na OIP samozřejmě mnou podepsanou no to kdybych chtěla udělám dávno,nechci mnoho přátel a známých dělá velkou rodinu a potom by už třeba na okrese nebyl ani úklid.
a jedna hezká věta na závěr,každý se k nám chová jenom jak mu sami dovolíme,fajn
zítra si zkusím vsadit a kdyby náhodou a štěstí se unavilo,tak bych si pak mohla taky dovolovat,ale protože se štěstí neunaví nechám opět po skončení PP a po podepsání dalšího dovolovat si někoho dalšího třeba proto aby bylo na inkaso
>Dobrý den pane Pájo
>dnes po schůzce jsem moudřejší,pokud tam nechci být
>,dát výpověď což samozřejmě vím,o tom ,že můžu v nemoci
>také
to Vám poradila ta odbornice na pracovní práco? Na to jste ji nemusela kontaktovat.
>pokud si vyzvedne mojí výpověď dřív než mi doručí on s
>nějakýn pro něj vhodným paragrafem tak mám vyhráno
to bych tak netvrdil, on by musel výpověď zdůvodnit a jiné důvody než v § 52 nejsou, takže podle toho, co jste psala, by to skončilo s odstupným, dáte-li výpověď Vy, odejdete s O.
>podat stížnost na OIP samozřejmě mnou podepsanou no to
>kdybych chtěla udělám dávno,nechci mnoho přátel a
>známých dělá velkou rodinu a potom by už třeba na okrese
>nebyl ani úklid.
>a jedna hezká věta na závěr,každý se k nám chová jenom
>jak mu sami dovolíme,fajn
>zítra si zkusím vsadit a kdyby náhodou a štěstí se
>unavilo,
tak prosím to ne, já už tam mazal taky a jsem přesvědčen, že to něco hodí mně, takhle bychom se museli dělit.
tak bych si pak mohla taky dovolovat,ale protože
>se štěstí neunaví nechám opět po skončení PP a po
>podepsání dalšího dovolovat si někoho dalšího třeba proto
>aby bylo na inkaso
Hlavně přeji zdraví, ostatní se poddá.
V tuto roční dobu upadá do depresí i zdravý člověk, vyspěte se na to, třeba bude zítra líp. Jestli považujete za vítězství, že dáte výpověď a odejdete bez odstupného, tak co je potom prohra? Máte všechny trumfy v rukou, tak se sebou nenechte vláčet.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 11. 2008 12:53
Převod do jiné firmy
Dobrý den
obracím se na Vás s prosbou o radu.Při výplatním termínu se mi dostali do ruky dvě výplatní pásky a bylo mi řečeno ,že si mě zaměstnavatel převedl do své druhé firmy.Nevím zda je to možné,zda k tomu nemusí mít můj písemný souhlas.Převedli si mě k 15.10.2008.Chtějí po mě podepsat k 16.10.2008 jinou pracovní smlouvu s jiným platem( na první smlouvě jsem měla smluvní plat 10500 kč hrubého)ted mi chtějí dát 9000 kč hrubého.Nesouhlasím s novou smlouvou,pokud bych jí podepsala myslím si ,že by mě vznikl nový pracovní poměr-v tom případě je mi divné proč jsem tedy nedostala písemnou výpověď z prvního zaměstnání,zápočtový list,proč mi nebyla proplacena dovolená.Pokud by mi zaměstnavatel sdělil tuto skutečnost k tomuto datumu,skončila bych zaměstnání a našla bych si jiné.Nemám zájem pracovat u této firmy za nových platových podmínek a podle mého při takto neseriozním jednání.Pokud by dle Vašeho právního vědomí zaměstnavatel neudělal žádnou chybu a můj převod vlastně za mými zády byl v pořádku a podle některého zákona by to šlo,proč tedy musím podepsat smlouvu novou a neplatí ta původní?Nemám již žádný zájem u tohoto zaměstnavatele pracovat,velmi mě zklamal.Paní účetní mi v kanceláři sdělila ,že od 15.10.2008 mám jiný průměr na dovolenou,nemocenskou a na výpočet výše průměrného výdělku,že prý z tohoto nového výdělku na nové smlouvě,přestože jsem do dnešního dne nic nepodepsala.Možná je jim to jedno ,protože ačkoliv podle účetní pracovní poměr u první firmy trval do 15.10.2008 dostala jsem za odpracování 10 dní v délce 8,5 hod což znamená odpracování 80 hod částku k výplatě 2960 kč hrubého při smluvním platu 10500 kč hrubého měsíční.Děkuji předem za odpověď třeba jen dílčí,na nějakou část dotazu.v.