Správná fakt. ohledně DUZP-prosím spěchá

• (neregistrovaný)

24. 11. 2008 16:39

Prosím o pomoc!
    Dostala jsem podklad pro fakturaci:
    2 dny práce na pracovním listě s datem do září - na prac. listech je uvedeno datum ukončení práce zářijové
    4 dny práce na pracovním listě s datem do října - na prac. listech je uvedeno datum ukončení práce říjnové - ale jenom na některých, na některých datum ukončení práce uvedeno není
    1 den práce na pracovním listě do listopadu - na prac. listě je uvedeno ukoičení práce listopadové.
    Jednalo se o jednu zakázku - smlouva nebyla uzavřena-pouze objednávka. Zákazník si výslovně přeje fakturaci do října-jinak prý fakruru vrátí.
    Jedná se o celkovou částku cca 663 000,-- Kč. Datum DUZP mi technik uvedl 31.10.2008.
    Podklad jsem mu vrátila s tím, že by tato práce měla být fakturována zvlášť do září, zvlášť do října a zvlášť do listopadu, protože pokud má podepsané pracovní listy zákazníkem tak jde de fakto o částečné plnění a to podléhá zdanění DPH v jednotlivých měsících. Jsme měsíční plátci.
    Přemýšlím správně? Nebo mu mám fakturu vystavit za září a říjen dohromady a září zvláštˇ/nemohu přece uvádět DUZP 31.10.2008 a mít pracovní list s datem 4.11.08/ Prosím poraďte. Zítra je DPH-on to má na stole od minulého týdne a není s ním řeč, prý to mám udělat na jednu fakturu. Nechci ho zbytečně uhánět. I když je pravda, že na to měl času dost ale znáte technické pracovníky. Moc děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 11. 2008 16:49

l (neregistrovaný)

Re: správná fakt. ohledně DUZP-prosím sp
      Pokud si u vás objednali nějakou práci a nemáte sjednané dílčí plnění, je DUZP ukončení práce. Takže určitě ne září.
      U služby je DUZP dnem poskytnutí, nebo vystavení faktury.
      Máte dvě možnosti
      Pokud trvají na fakturaci do 10/08, bude třeba opravit pracovní list, nebo vystavit fakturu 31.10.08
      Zcela jistě u takové částky byl sepsán protokol o provedených a předaných pracích, to je dle mého názoru správné datum DUZP

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).