Re: správná fakt. ohledně DUZP-prosím sp
Pokud si u vás objednali nějakou práci a nemáte sjednané dílčí plnění, je DUZP ukončení práce. Takže určitě ne září.
U služby je DUZP dnem poskytnutí, nebo vystavení faktury.
Máte dvě možnosti
Pokud trvají na fakturaci do 10/08, bude třeba opravit pracovní list, nebo vystavit fakturu 31.10.08
Zcela jistě u takové částky byl sepsán protokol o provedených a předaných pracích, to je dle mého názoru správné datum DUZP
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
24. 11. 2008 16:39
Prosím o pomoc!
Dostala jsem podklad pro fakturaci:
2 dny práce na pracovním listě s datem do září - na prac. listech je uvedeno datum ukončení práce zářijové
4 dny práce na pracovním listě s datem do října - na prac. listech je uvedeno datum ukončení práce říjnové - ale jenom na některých, na některých datum ukončení práce uvedeno není
1 den práce na pracovním listě do listopadu - na prac. listě je uvedeno ukoičení práce listopadové.
Jednalo se o jednu zakázku - smlouva nebyla uzavřena-pouze objednávka. Zákazník si výslovně přeje fakturaci do října-jinak prý fakruru vrátí.
Jedná se o celkovou částku cca 663 000,-- Kč. Datum DUZP mi technik uvedl 31.10.2008.
Podklad jsem mu vrátila s tím, že by tato práce měla být fakturována zvlášť do září, zvlášť do října a zvlášť do listopadu, protože pokud má podepsané pracovní listy zákazníkem tak jde de fakto o částečné plnění a to podléhá zdanění DPH v jednotlivých měsících. Jsme měsíční plátci.
Přemýšlím správně? Nebo mu mám fakturu vystavit za září a říjen dohromady a září zvláštˇ/nemohu přece uvádět DUZP 31.10.2008 a mít pracovní list s datem 4.11.08/ Prosím poraďte. Zítra je DPH-on to má na stole od minulého týdne a není s ním řeč, prý to mám udělat na jednu fakturu. Nechci ho zbytečně uhánět. I když je pravda, že na to měl času dost ale znáte technické pracovníky. Moc děkuji.