Re: podnikání v pohostinství
Lze to rozdělit z hlediska smluvního dle obch.zík., ŽZ, ale musí mít každý svou živnost, IČ, oddělené účto, vlastní nájemní smlouvu na prostory, jsou-li v nájmu, nebo proti nájemní ponájemní se souhlasem vlastníka atd.Každý by si řešil vlastní obchodní partnery-dodavatele- vlastní obch.smlouvou a mezi sebou si mohou udělat obch.smlouvu o dodávce jádel nebo to nechat tak, že výčep nebude jídla oficiálůně prodávat, jen jídelna,která bude spojena obchodně s kuchyní.
Re: podnikání v pohostinství
Rozdelit to jde i kdyz ja to neuznavam.
Platcovstvi DPH se ten posledni, kdo to vse uctuje asi nevyhne, protoze 1.mil je dost maly obrat tj. 83.333,-.
Protoze on bude uctovat jak obcersteveni tak i jidlo a to mu pujde do obratu.
Tezko zduvodnite, ze to uctujete oddelene, nebo ze mate dva uctujici atd. Moc problemu a zduvodnovanini.
Nic se nema prehanet.
I urednik FU je clovek a ne blbec.
To je muj nazor, v pohostinstvi jsem take nejakou dobu podnikal a vim, jak je to tezke a narocne na nervy.
A hlavne co chodi kontrol a CHYTRAKU a co je porad novych predpisu a vyhlasek.
A i kdyz si date pozor nikdy nevite, kdyz nenalejete nekomu po zaviracce, ze mate prusvih u Dzamili ci jinde v mediich.
Ja bych doporucil to vest na jednoho (s DPH), vzdyt si poradite lepe nez takhle komplikovane.
Nebo pak jedine jidelna a vedle solo bufet s pitim a dalsim. Tedy kazdy solo a i solo pokladny a zamestnance atd. Zda jste to chteli takto tak se omlouvam za to vyse.
Ale nekolikrate jsem si cetl Vas dotaz a stale mi vychazi, ze chcete provozovat kuchyn v restauraci s obsluhou odelene a to se mi nezda a plati co jsem psal.
Pevne nervy v tomto kseftu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
24. 11. 2008 20:55
podnikatelka v pohostinství si chce ponechat pouze kuchyň a výčep přenechat svému manželovi na jeho živnostenský list, nerada by se dostala lze to takto rozdělit. Děkuji za odpověď.