Fakturace za úklid mým zaměstnancem-mzda

• (neregistrovaný)

25. 11. 2008 9:38

Od ledna bude u mne zaměstnaná uklízečka,důchodkyně.
    Chtěl bych aby brala cca 5.000 čistého měsíčně.
    Kolik musím fakturovat obchodnímu partnerovi,v jehož domě
    bude úklid provádět,abych pokryl všechny odvody jak za zaměstnance tak za moji firmu.Sociální,zdravotní,daň?
    Úklidové prostředky dofakturuji,spíš se mi jedná o ty odvody?
    Má důchodce nějaké úlevy na pojištění?
    Potřebuji říct odběrateli nějakou sumu,kterou mu budu za služby fakturovat.Nejde mi v tomto vyjímečném případě o zisk firmy,ale o zajištění příjmu důchodkyně.Samozřejmě prodělat bych nechtěl :-)

děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 11. 2008 14:17

pája (neregistrovaný)

Re: Fakturace za úklid mým zaměstnancem-
      Z praxe:
      v úklidových službách by mzdové náklaxdy, pokud to má vyjít ve všech složkách fakturované částky(odvody, úkl.prostř., prac.obleč. a další) neměly překročit v žádném případě 50% FA částky( Fa 100.- / 1 hod. práce, HM 50.-Kč/1 hod. práce zam.)

• 25. 11. 2008 18:58

Jiřka (neregistrovaný)

Re: Fakturace za úklid mým zaměstnancem-
      Záleží na spotřebě materiálu (úklidové prostředky) a na dalším vybavení (oblečení, zajišťovací lano třeba na okna apod.) Každopádně co se týká mzdových nákladů, pak na každou korunu hrubé mzdy musíte počítat minimálně 50 hal. navíc (odvod pojištění za firmu, povinné pojištění Kooperativě, musíte započítat placení dovolených, svátků a případných návštěv u lékaře a z toho všeho se taky odvádí pojištění. A příští rok ta náhrada na nemoc. Sice se trochu sníží odvod pojištění, ale co když náhrady za nemoc budou vyšší?). A kde máte nějaký zisk?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).