Re: zahraniční cestovné
V těchto případech, jako jen ten Váš je nutné odlišit zvyšování a prohlubování kvalifikace. Než mu to začnete přidaňovat jako nepeněžní plnění, podívejte se, zda firma již v minulosti tomuto zaměstnanci neplatitla studium angličtiny a zda zaměstnanec nemá nějaký doklad o dosaženém vzdělání v angličtině (maturitu, Evropský certifikát, FCA apod.). Pokud již v minulosti získal nějaké vzdělání v English, nejde o zvyšování, ale prohlubování kvalifikace a půjde o uznatelný náklad na straně zaměstnavatele a osvobozený příjem na straně tohoto zaměstnance.
Jinak to budete muset přidanit celé, protože i poplatky a letenky jsou výdaji spojenými se zvyšováním kvalifikace tohoto zaměstnance.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
25. 11. 2008 9:53
Prosím o radu
náš zaměstnanec v říjnu vycestoval na půl roku do Austrálie, zvyšuje si kvalifikaci v anglickém jazyce v souvislosti se zaměstnáním.
V srpnu jsme uhradili fakturu za kurzovné ve výši 96665,-Kč/z čehož 33.000,- Kč byla záloha na letenky a 7.100,-Kč vízový poplatek,zbytek je kurzovné a pojištění/.Bylo mi řečeno,že fakturu mám zahrnout do mzdy zaměstnance,sociální,zdravotní poj.a daň mám počítat z celé faktury nebo jen kurzovného.