Re: práva a povinnosti zaměstnance
>Mám prac. poměr na dobu neurčitou - místo prac.přímo
>specifikované v prac. smlouvě. Nyní zaměstnavatel nemá
>pro nás práci a navrhl
>ústně, že můžeme chodit d o b r o v o l n ě na jiné
>pracoviště vzdálené od našeho pracov. uved. v prac.
>smlouvě cca 30km. Pokud tak neučiníme nebudeme mít hodiny
>a tím se nám sníží základní plat. Písemné převedení
>jsme nedostali a na diety ani cesťáky, prý nemáme nárok.
>Akce je prý dobrovolná.
>
> Mimo jiné prac. výměr máme dle zákona o mzdě,
>takže se domnívám, že je neplatný, protože jsem nastoupil
>1.1.2007. Dále výplatní pásky dostáváme opožděně a
>nebo vůbec.
>
>Prosím, moc o radu jak máme postupovat. Děkuji za
>všechny.
>
>
> Viky
>
Pokud pro Vás nemá práci dle PS (tedy v místě výkonu práce), vidím jen tyto možnosti:
a) pracovní cesta (tzn. příkaz a cestovní náhrady)
b) změna místa výkonu práce dohodou (nemusíte souhlasit)
c) překážky v práci na straně zaměstnavatele (musel by vyplácet náhradu mzdy ve výši prům. výdělku, náhrada může být i jen 60 % pokud souhlasí odbory či úřad práce)
d) výpověď pro zrušení prac. místa, zam-tele nebo jeho části (2 měsíční výpovědní lhůta + odstupné 3xprůměrný výdělek)
Rozhodně to nemůže řešit tak, že prostě nebudete mít hodiny a o to budete mít nižší mzdu.
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Systém hlášení úspěšně pokračuje, tvrdí stát. Zaměstnavatelé se mezitím „hroutí“
Dobírka jako smažák české e-commerce. Bude mít fanoušky, ale hospodu vám nezachrání
Navazující zaměstnání pro účely JMHZ
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
25. 11. 2008 9:58
Mám prac. poměr na dobu neurčitou - místo prac.přímo specifikované v prac. smlouvě. Nyní zaměstnavatel nemá pro nás práci a navrhl
ústně, že můžeme chodit d o b r o v o l n ě na jiné pracoviště vzdálené od našeho pracov. uved. v prac. smlouvě cca 30km. Pokud tak neučiníme nebudeme mít hodiny a tím se nám sníží základní plat. Písemné převedení jsme nedostali a na diety ani cesťáky, prý nemáme nárok. Akce je prý dobrovolná.
Mimo jiné prac. výměr máme dle zákona o mzdě, takže se domnívám, že je neplatný, protože jsem nastoupil 1.1.2007. Dále výplatní pásky dostáváme opožděně a nebo vůbec.
Prosím, moc o radu jak máme postupovat. Děkuji za všechny.
Viky