Re: Vyhledání nového zaměstnání-PPdoba u
jste si jistá svou odpovědí? Mám dojem, že se to tu řešilo a bylo konstatováno, že při smlouvě na dobu určitou není důvod k volnu na hledání zaměstnání.
Tak jestli se mohu připojit, já si jista jsem, že právo má, a to z důvodu, že cit. NV nerozlišuje právní formu rozvázání pracovního poměru, tudíž volno náleží při jakémkoliv způsobu skončení PP (jenom u okamžitého zrušení PP ho zam. nestihne vyčerpat). Jediné rozlišení se týká posouzení, zda se jedná o prac. volno s náhradou nebo bez ní.
ano, teď jsem si to četl (když již opravdu nevíš, přečti si návod), je tam formulace před skončením pracovního poměru (není rozlišeno jakým způsobem) a nemluví se o výpovědní době, ale době "odpovídající výpovědní době v délce dvou měsíců".
Já vím, že to tam tak je, ale logické to není. Pracovní poměr na dobu určitou může být prodlužován po jakýchkoli úsecích, třeba po měsíci, a představte si, že ten člověk by vlastně měl neustále nárok na volno, protože by stále byl "před skončením prac. poměru".
Souhlas, taky jsem odpověděl spíše "citem" a až pak si to pročetl. Nechci sem tahat politiku, ale pod tímto je podepsaná pravicová vláda, tak proč to tam nechali, když křičeli, jak je ZP špatný ap. Jedná se o nařízení vlády, takže v jejich rukách.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
26. 11. 2008 8:53
Zaměstnanci končí smlouva na dobu určitou. Má nárok na volno při hledání zaměstnání? V příloze NV 590/2006 mě mate věta o výpovědní době.
Děkuji