OT:dávat údaje o zaměstnanci kriminálce?

• (neregistrovaný)

26. 11. 2008 11:30

Dobrý den,
    omlouvám se,že mé právní povědomí je tak nízké,
    zajímalo by mě, do jaké míry jsme povinni poskytovat údaje o zaměstnancích kriminální policii- Vrtáme studny, někde vykradli chaty a někdo vypověděl, že v tom období zahlédl v lokalitě auto s nápisem Vrtané studny. policii jsme informovali, že takových firem je spousta ( jen v našem městě 7 ) ,a dodali jsme výpis, kde v republice se naše soupravy pohybovaly v inkriminovém období, + ta která operovala nejblíže dodala i knihu jízd.
    včera ale zase přišli kriminalisté pro jména a data narození všech našich vrtařů, plus i instalatérů ( kteří mají úplně jiné auto) .
    kolegyně jim vše poskytla, ale já uvažuju o tom, jestli jsme takto povinni prokazovat nevinu, když ještě ani nebyl nikdo z ničeho obviněn

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 11. 2008 11:56

Katuška (neregistrovaný)

Re: OT:dávat údaje o zaměstnanci kriminá
      Myslím, že jim to předat musíte, půjde o "součinnost", kterou jste povinni poskytnout, ale nevím o jaký zákon se jedná...

• 26. 11. 2008 14:13

pája (neregistrovaný)

nejde o prokazování neviny, ale o zákonnou povinnost podat vysvětlení policejnímu orgánu dle § 158 tr.řádu.

• 27. 11. 2008 8:40

leny (neregistrovaný)

špatně jsem se vyjádřila, děkuji za informaci
      zarazil mě požadavek na jména , data narození všech našich zaměstnanců, i těch, kteří pracují jinde, mají jiná auta...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).