Neproplacená dovolená-velký průšvih?

• (neregistrovaný)

27. 11. 2008 11:47

Prosím o radu.
    Zaměstnanec dal výpověď a PP měl skončit k 31.10.2008. Jenže v ve výpovědní době měl pracovní úraz, byl na neschopence až do 23.11.2008. K 31.10. jsem ho odhlásila od ZP a byl veden jako nemoc v ochranné lhtě. Jsme velká organizace, za listopad budeme ještě vyplácet nemocenské dávky.
    Teď jsem ale zjistila, že jsem mu neproplatila nevyčerpanou dovolenou ve výplatě za říjen. Chci to teď napravit, jak postupovat?
    Normálně mu srazit ZP a a napsat jim vysvětlení, nebo co s tím?
    Díky

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 11. 2008 11:54

Katuška (neregistrovaný)

Re: Neproplacená dovolená-velký průšvih?
      Dovolenou proplatíte nyní, když jsem řešila podobný případ (výplata mzdy po odhlášení na ZP), tak mi na VZP sdělili, že pojistné normálně odvedu, ale přihlašovat už ho nemám. U SP se to projeví v ELDP.

• 27. 11. 2008 11:56

xy5 (neregistrovaný)

srazíte SP, ZP, danit budete ale bez podepsaného daň.prohl.

• 27. 11. 2008 12:16

jj (neregistrovaný)

Tak to teda díky, to mě ani nenapadlo. Jenom se chi zeptat, pokud
      zaměstnanec v měsíci listopadu měl jenom ty dávky a poslední týden je na ÚP a když to prohlásí, že nemá jinde podepsané prohlášení můžu zdanit normálně?

• 27. 11. 2008 12:19

xy5 (neregistrovaný)

pokud podepíše na daň. prohl. nový řádek - doloží např. čestným prohl., že nemá jiného zam-tele, potom můžete zdanit s podepsaným prohlášením (pozor, on může na ÚP být evidován a při tom mít zam-tele, proto to čestné prohl.)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).