Re: Dovolená
Tak to vůbec není. Vždy se sleduje, zda odpracoval aspoň 60 dní (do toho se počítají dny skutečně odpracované a svátky, které byly v pracovních dnech, kdy sice nepracoval, ale měl je placené). Pokud takto zjistíte, že nemá těch 60 dní, náleží mu 1/12 za každých 21 odpracovaných. Pokud zjistíte, že těch 60 dní odpracoval, pak náleží 1/12 za každý celý odpracovaný měsíc. Přičemž pokud měnil zaměstnání v průběhu měsíce, vždy poskytuje dovolenou za ten měsíc nový zaměstnavatel, ale musí mít po všechny dny v tom měsíci nějakého zaměstnavatele (nesmí být přetržka). Takže pokud nebyl třeba nemocný a těch 60 odpracovaných dní má, pak záleží na tom, zda měl od 1. až do 24.8. nějakého zaměstnavatele. Pokud měl, náleží mu 3/12 (za srpen, září a říjen), tj. 5 dní, pokud je u Vás ve firmě dovolená 4 týdny. Pokud neměl, náleží mu jen 2/12 (za září a říjen), tj. 3,5 dne.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
27. 11. 2008 22:43
Potřebovala bych poradit. Zaměstnanec mi nastoupil 25.8 a dali jsme mu výpověď k 24.11. Kolik mu mám proplatit dovolené. Když mi nastoupí zaměst. v půlce měsíce nevím jak to mám počítat. Děkuji JD