Re: Návrat po RD-původní pozice?
Pokud budete na MD tři roky, tak vám nemusí dát původní místo, ale místo odpovídající, které máte uvedené v pracovní smlouvě. Původní místo byste dostala v případě, že byste se vrátila do 6 měsíců. Nárok na odstupné byste měla v případě, že byste dostala po návratu z RD výpověď pro nadbytečnost,.... Do pracovní smlouvy se obecně tyto informace neuvádějí. Ještě jsem to nezažila.
Určitě mě ale ještě někdo doplní.
Re: Návrat po RD-původní pozice?
Nezapomeňte si to pak ohlídat.... vím, čeho je spousta firem schopná. Snaží se lidi v těhle případech pěkně natáhnout a nejlíp jim nic nevyplatit.
Nedávno jsem se setkala s tím, že hlavní personalista ve velké organizaci posílá zaměstnance, kteří se chtějí vrátit z RD a dostávají výpověď pro nadbytečnost, že jim tvrdí, že nemají nárok a řekne jim, že když si myslí, že nárok mají, ať přinesou potvrzení od právníka... :-)
Hodně štěstí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
28. 11. 2008 9:39
Dobrý den,v lednu nastupuji na MD.Má předchůdkyně je na RD.Chtěla jsem se zeptat,když mám pracovní smlouvu na dobu neurčitou,o zástupu za MD tam není žádná zmíňka,zda budu mít po skončení mé RD nárok vrátit se na původní pracovní místo,případně na odstupné.Kolegyně plánuje také návrat,tak nevím,zda mám i já právo na původní pozici.Moc děkuji za odpověď