Re: neschopenka-zaslat na ČSSZ???
pozn. zaměstnavateli dáte při začátku pracovní neschopnosti díl s modrým pruhem a po ukončení vám dá mudr.díl s červeným pruhem a ten také odevzdáte zaměstnavateli-toto je pro něho začátek a konec PN. Prostřední díl je váš pro případnou kontrolu prováděnou kontrolorem pracovně neschopných
Re: neschopenka-zaslat na ČSSZ???
Počátek neschopnosti (s modrým proužkem) slouží také jako omluvenka Vaší nepřítomnosti v práci. Pokud jste zaměstnanec, musíte ji neprodleně zaslat zaměstnavateli, který na ni napíše, kdy jste naposledy pracovala, dá razítko a podpis. A pak si ji buď založí on (pokud se jedná o velkou organizaci, která zpracovává nemocenské sama) nebo ji zašle na sociálku (pokud se jedná o malou organizaci). Stejně tak naložíte i s uschopenkou (růžový proužek), kterou nezapoměňte vzadu podepsat a zatrhnout zda pobíráte či nepobíráte důchod.
Pokud jste OSVČ a platíte si nemocenské pojištění, pak vše vyplníte Vy a zašlete na svoji sociálku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
28. 11. 2008 11:03
Byla jsem nemocná, doktor mi dal 2části neschopenky s tím, že jí mam zaslat poštou na sociálku? Nikdy jsem o tom neslyšela?
Děkuji A.