Proforma faktura do EU

• (neregistrovaný)

28. 11. 2008 13:14

Dobrý den, máte někdo zkušenosti se zálohovými (proforma) fakturami při dodání zboží do EU? Jak se to s kurzem při vystavení zál.faktury a pak konečného dokladu? Jaká částka se zapíše do ř. 410 DPH? Uhrazená nebo z konečné faktury?
    Díky za rady a zkušenosti, mám v hlavě dutoprázdno.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 11. 2008 14:10

Mira (neregistrovaný)

Re: proforma faktura do EU
      Nemáte dutoprázdno, ale je dobré se podělit o zkušenost, takže vystavím zálohovou fakturu ocením kurzem - používám pevný měsíční, úhradu účtuji kurzem banky v den kdy došla, zálohovou fa.vedu do úhrady bez zaúčtování, úhradu pak jako přij.zálohu, vyúčtování na vystavené faktuře beru opět pevným kurzem toho měsíce, do ř. 410 jde vystavená faktura celá a zápočtem zálohové faktury udělám likvidaci, na 324 pak rozdíl účtuji na kurz.ztátu nebo zisk. Nevím zda jsem to vysvětlila dost jasně. Hezký víkend

• 28. 11. 2008 14:24

Eva (neregistrovaný)

díky za odpověď, téměř jasné. Jen pro upřesnění, zál.fakturu vystavím např. 24.10. s kurzem 25,-, platba přiíjde až 5.11. kurz banky 25,30. Zboží si zákazník odváží až 13.11.. K tomuto datu vystavím doklad s kurzem 25,50 třeba na 5000 EUR. Tuto částku Kč 127500,- bude v řádku 410 a Kč 2500,- bude tedy kurz.rozdíl.
      Snad to má hlava pobere. Moc díky.

• 28. 11. 2008 14:30

Mira (neregistrovaný)

Jste šikulka,ale ten kurz.rozdíl uděláte k přijaté platbě ne vyst.zál.fa, tu nemáte zaúčt.,jen tu platbu takže z Vašeho příkladu jen 1000,-je kurz.rozdíl k přijaté záloze.

• 28. 11. 2008 14:36

Eva (neregistrovaný)

Díky moc, to vy jste šikulka. Moc jste mi pomohla, přeji báječný vikend.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).