Re: Kopie či originál výd.pokl. dokladu?
přečtěte si prosím ještě jednou můj příspěvek, odpovídala jsem tazatelce, která figuruje na straně toho, kdo vydává peníze, tudíž jsem dobře napsala, že si ponechá originál :-)
>>>>>>Když vyplácím peníze z pokladny (real. kanc.) jako
>>>>>>část kupní ceny, jednalo se o 360.000, dám klientovi
>>>>>>originál či kopii výdajového dokladu? Existuje na to
>>>>>>právní předpis? Děkuji
>>>>>
>>>>>
>>>>>firma by si měla nechat originál výdajového
>>>>>dokladu...
>>>>
>>>>Originál by měl dostat ten, kdo vydává peníze. Tomu,
>>>>kdo je přijímá, stačí kopie.
>>>
>>>přečtěte si prosím ještě jednou můj příspěvek,
>>>odpovídala jsem tazatelce, která figuruje na straně
>>>toho, kdo
>>>vydává peníze, tudíž jsem dobře napsala, že si
>>>ponechá
>>>originál :-)
>>
>>Paní Romano, já také odpovídala tazatelce, jen jinými
>>slovy a obecněji. V žádném případě jsem
>>nezpochybňovala vaši odpověď. :-))) Tazatelka může
>>dostat více
>>odpovědí, ne? Jsou-li stejné, je to pro ni snad lepší
>>:-)
>
>mě už to dneska absolutně nepřemýšlí, omlouvám se
>:-)))
Děkuji za odpovědi. Abych vše upřesnila. Jsem klient RK. RK si vyrobila doklad, podle kterého nám údajně vyplatila uvedenou částku, nic jsem samozřejmě nedostala. Originál "ztratili", ale předtím si stačili opatřit ověřenou fotokopii. Jen jsem si říkala, jestli originál nepřísluší klientovi, to bych mohla argumentovat, podle čeho ověřovali, když originál měli dát mně. Jsem zoufalá, okradli mě o 360 tisíc, ale mají to tak dobře uděláno, že ani advokát neumí pomoci. Kdyby někdo věděl, jak na ně, ať prosím napíše. Mnohokrát všem děkuji
Tak to je tedy mazec (omlouvám se za výraz). Ještě jedna věc, pokud Vám vyplatili peníze, tak vy jako příjemce byste měla být podepsána na tom výdajovém dokladu jako "příjemce". Takže pokud tam nejste podepsaná, tak nemůže být řeč o vydání hotovosti.
Podpis bohužel mají. Podepisovala jsem doklad o zaplacení peněz za ověření podpisu, originál mi nedali, částku cca 30 korun jsem v nevědomosti, a taky hlouposti neřešila. Ani právník nedokáže pomoci. Jsou dokonalí podvodníci. Na provizi si vzali 150 tis. (téměř 10 %) a jsou tak "nenažraní", že si ještě dovolili toto. Právník tvrdí, že u soudu neuspějem. Vždy se hůře dokazuje, co bylo, než co nebylo. Mávají ověřenou kopií, ale my nedokážem, že je to falzifikát. Paní na matrice se asi nepřizná, že ji uplatili a ona ověřovala jen podle kopie nebo zabíleného originálu, který hodili do koše. A z kopie se nic nepozná. Takže alespoň radím všem. Nikdy si nezačínat s RK. Udělala jsem to z důvodu úspory času, měla jsem v té době 3 měsíční mimi, ale je lepší rozhodit inzeráty a smlouvy sepsat s právníkem. Bude to stát cca 30 tisíc, ne půl milionu. Mějte se všichni a děkuji za další nápady, jak na ně. Mimochodem policajti to odložili, proč, to si můžu jen domýšlet
Mám tomu rozumět tak, že si ofotili z jiného dokladu Váš podpis na dokument o převzetí peněz? Tak to je fikané a v době digitální techniky nic nemožné. Možná by to šlo v laboratoři dokázat, přeci jen při obrovském zvětšení by šlo vidět odchylky v pozadí.
I na kopii? To by bylo skvělé. Navrhnu to právníkovi. Ale možná si jen předělali ten "jiný doklad", ofotili a pak originál vyhodili s tím, že z kopie se nic nepozná. Nevím, jak to provedli, každopádně jim ztráty moc nehrozí. Jestli to takhle dělají více lidem.....
>>
>>>Právník tvrdí, že u soudu neuspějem.
tak si najděte jiného a lepšího, proč to vzdává předem? POkud jak píšete Policie věc odložila, jistě vydali usnesení o odložení, měli jste podat odvolání, stížnost na SDtátní zastupitelství a jsou i nějaké další možnosti, kterými dokopat některé naše složky k tomu, aby konali. Pokud ta RK takto koná,a pohybuje se v gtakových částkách, jistě by to zajímalo kriminální poklicii nebo jistý spec.polic.útvar, který má podle tr.řádu ještě další prostředky, jak z nich vydolovat informace a důkazy. Nevzdávejte to.
>>>úspory
>>>>>>všichni
>>>a děkuji za další nápady, jak na ně. Mimochodem
>>>policajti to odložili, proč, to si můžu jen domýšlet
>>
>>Mám tomu rozumět tak, že si ofotili z jiného dokladu
>>Váš podpis na dokument o převzetí peněz? Tak to je
>>fikané a v době digitální techniky nic nemožné. Možná
>>by
>>to šlo v laboratoři dokázat, přeci jen při obrovském
>>zvětšení by šlo vidět odchylky v pozadí.
>
>I na kopii? To by bylo skvělé. Navrhnu to právníkovi.
>Ale možná si jen předělali ten "jiný doklad", ofotili
>a pak originál vyhodili s tím, že z kopie se nic
>nepozná. Nevím, jak to provedli, každopádně jim ztráty moc
>nehrozí. Jestli to takhle dělají více lidem.....
Stížnost jsme podali a o dalších postupech nás právník neinformoval, ale bylo mi divné, že to řešilo obvodní odd.PČR a ne právě kriminálka, třeba hospodářská. Právník to tou stížností považuje za uzavřenou věc, protože nemáme důkazy. Nic jiného se prý dělat nedá. Opět děkuji za informace. Každá je úžasná a může nás přiblížit k cíli
Plně Vás chápu. protože já přijít podvodem o takové peníze, tak jsem v blázinci. To říkám na rovinu.
Jsem sice laik a neznám práci kriminálky, ale určitě mají třeba možnost se podívat na seznam ostatních klientů a těch se poptat, zda se jim nestalo něco podobného. Protože otázkou je, zda to byla jejich jediná rána nebo se již něco podobného stalo i někomu jinému.
Já musím obdivovat (v negativním smyslu) jejich odvahu nebo či spíše drzost. Já bych mě strach, jestli na mě klient někoho nepošle. Takový ruský přízvuk prý dělá hodně.
Nejsem právník, ale pokud vám RK "vyplatila", má to od vás podepsané? Přece byste jí museli podepsat, že jste peníze obdrželi. Jen vyrobený doklad bez vašeho podpisu snad nemůže být důkazem, že vám peníze dali.
Každopádně vám přeji, aby se vám podařilo dosáhnout nápravy.
Hezký zbytek víkendu.
I.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
29. 11. 2008 0:09
Když vyplácím peníze z pokladny (real. kanc.) jako část kupní ceny, jednalo se o 360.000, dám klientovi originál či kopii výdajového dokladu? Existuje na to právní předpis? Děkuji