Re: účtování ve zdravotnictví
>Účtuji malé zdravotnické zařízení, vedou účetnictví,
>neplátci DPH. Nejsem si zcela jista, zda účtuji správně
>provedené zdr.výkony, které následně proplácí
>zdr.pojišťovna. Účtuji na základě vystavené faktury do výnosů
>a zároveň dle "Zprávy o vyúčtování" od ZP, které mám
>ke každé faktuře přiloženo, odečtu nebo přičtu částku,
>o kterou se faktura s vyúčtováním liší. ZP
>přepočítávají jednotlivé faktury a potom asi regulují platby dle
>dosažených výkonů za určité období a tak ještě mimo
>tyto faktury dorovnávají platby.
>Na to pošlou doklad, který zaúčtuji doplatky do výnosů
>a nedoplatky mínusem do výnosů.
>Může mi někdo poradit, zda je to tak správně nebo
>alespoň nasměrovat na konkrétní předpis o účtování ?
>Díky.
>
>Prosím, nikdo neví ?
>
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Systém hlášení úspěšně pokračuje, tvrdí stát. Zaměstnavatelé se mezitím „hroutí“
Dobírka jako smažák české e-commerce. Bude mít fanoušky, ale hospodu vám nezachrání
Navazující zaměstnání pro účely JMHZ
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
30. 11. 2008 15:51
Účtuji malé zdravotnické zařízení, vedou účetnictví, neplátci DPH. Nejsem si zcela jista, zda účtuji správně provedené zdr.výkony, které následně proplácí zdr.pojišťovna. Účtuji na základě vystavené faktury do výnosů a zároveň dle "Zprávy o vyúčtování" od ZP, které mám ke každé faktuře přiloženo, odečtu nebo přičtu částku, o kterou se faktura s vyúčtováním liší. ZP přepočítávají jednotlivé faktury a potom asi regulují platby dle dosažených výkonů za určité období a tak ještě mimo tyto faktury dorovnávají platby.
Na to pošlou doklad, který zaúčtuji doplatky do výnosů a nedoplatky mínusem do výnosů.
Může mi někdo poradit, zda je to tak správně nebo alespoň nasměrovat na konkrétní předpis o účtování ?
Díky.