Re: Sídlo společnosti - pouze obec?
Popravdě nikdy sem neslyšela, že by to bylo možné, zdá se mi to divné. Musíte přece mít přesnou adresu, která se bude psát jak na vystavované tak na obdržené doklady, stejně tak je sídlo nutné pro styk s úřady apod.
Dobrý den, prosím o radu. Pokud bude mít s.r.o. v
>zakladatelské listině pouze název obec např. Praha
>(nikoliv celou přesnou adresu), jak pak vypadá výpis z OR -
>je na něm přesná adresa uvedena? Popř. pokud někdo
>víte o firmě, která má takto sídlo vyřešené, můžete mi
>poslat info, mrkla bych se na ní do OR :-). Předem díky
>za odpověď. K.
Re: Sídlo spol. - pouze obec?Pájo prosím
Možné to skutečně je. Dokonce to má tu výhodu, že pokud máte uvedenou Prahu a změníte sídlo v rámci Prahy, nemusíte měnit spol. smlouvu a stačí pouze ohlášení plné nové adresy na OR (což je jak časová tak hlavně finanční úspora). Ale jde mi o to, jak bude skutečně vypadat výpis - zda tam bude přesná adresa uvedena. Pájo, pokud tu dnes jste, můžete mi prosím poradit? Předem moc díky, vážím si Vašich cenných rad. K.
Dobrý den, včera jsem cestoval, dnes už zase na příjmu. Věc se má takto:
Obč. zákoník v § 19c umožňuje v odst. 5, že u PO zapsané v OR postačí v zaklad. dokumentu(spol.smlouvě) uvést místo adresy jen OBEC, kde je její sídlo(např. Praha). K zápisu do OR se ale musí ohlásit plná adresa sídla PO.
Znamená to, že ve sp.smlouvě- PRAHA, v OR PRAHA, adresa sídla se uvede na písemném oznámení na OR, ale ta již není v OR jako sídlo zapsána, je tam jen jako listina založena.
Snad je to srozumitelné, přece jenom je pondělí.Hezký den, dnes zase vyjímečně alespoň u nás sljunečný.
Pájo, moc díky za rady!! To sluníčko Vám přeji, u nás je mlha že by se dala krájet :-)... S tím sídlem je to bohužel tak, jak jsem se obávala. Asi to budeme muset udělat jako to máme doposud - tj. nechat celou adresu. Dost obchodních partnerů si totiž info z justice "vytahuje" a bez adresy sídla by to asi nebylo úplně to pravé :-((... I já sama si ověřuji u nových obch. partnerů údaje v OR a určitě bych nebyla ráda, kdybych tam adresu nenašla.... Přeji hezký slunečný den! K.
>>
>>Dobrý den, včera jsem cestoval, dnes už zase na
>>příjmu. Věc se má takto:
>>Obč. zákoník v § 19c umožňuje v odst. 5, že u PO
>>zapsané v OR postačí v zaklad.
>>dokumentu(spol.smlouvě)
>>uvést místo adresy jen OBEC, kde je její sídlo(např.
>>Praha). K zápisu do OR se ale musí ohlásit plná
>>adresa
>>sídla PO.
>>Znamená to, že ve sp.smlouvě- PRAHA, v OR PRAHA,
>>adresa sídla se uvede na písemném oznámení na OR, ale
>>ta
>>již není v OR jako sídlo zapsána, je tam jen jako
>>listina založena.
>>Snad je to srozumitelné, přece jenom je pondělí.Hezký
>>den, dnes zase vyjímečně alespoň u nás sljunečný.
>Pájo, moc díky za rady!! To sluníčko Vám přeji, u nás
>je mlha že by se dala krájet :-)... S tím sídlem je to
>bohužel tak, jak jsem se obávala. Asi to budeme muset
>udělat jako to máme doposud - tj. nechat celou adresu.
>Dost obchodních partnerů si totiž info z justice
>"vytahuje" a bez adresy sídla by to asi nebylo úplně to
>pravé :-((... I já sama si ověřuji u nových obch.
>partnerů údaje v OR
to děláte moc dobře, mnoho jiných to nedělá, podepisují smlouvy, za protistranu ji podepíše franta vořech ředitel a pak se zjistí, že není st.orgánem, nemá plnou moc, nemá právo podpisu a kdo to zaplatí? Toto je velmi rozumné pravidlo a každému ho doporučuji, nejen ověřit že FY existuje, ale taky s kým jednat, zda má předmět podnikání na který se uzavírat smlouvy atd. totéž platí o OSVČ.
Mějte se.
a určitě bych nebyla ráda, kdybych tam
>adresu nenašla.... Přeji hezký slunečný den! K.
Jen pro informaci - čerstvé zprávy od notáře :-). Notář nám navrhl, že v hlavičce spol. smlouvy sídlo uvede jen obecně a někam na závěr (snad jsem to dobře pochopila) uvede přesnou adresu. Tzn. v OR bude adresa úplná a pro případné změny sídla bude platit, že nebudeme muset měnit spol. smlouvu - vše prý bude jednodušší - tak jak jsem se ptala v úvodu. Tak uvidíme, snad ví, co dělá :-)). K.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
1. 12. 2008 10:06
Dobrý den, prosím o radu. Pokud bude mít s.r.o. v zakladatelské listině pouze název obec např. Praha (nikoliv celou přesnou adresu), jak pak vypadá výpis z OR - je na něm přesná adresa uvedena? Popř. pokud někdo víte o firmě, která má takto sídlo vyřešené, můžete mi poslat info, mrkla bych se na ní do OR :-). Předem díky za odpověď. K.