Re: Nárok na dovolenou
Paní Jiřko, moc děkuji za brzkou odpověď. Ale mohu si ty 2 dny dovolené vybrat i v prosinci, kdy je vyhlášená celopodniková dovolená? Nemohu právě v ZP - § 216, najít, že i doba dovolené se považuje za výkon práce. Dříve to vlastně nebylo uvedeno v ZP, ale v nař. vl. k ZP
Díky.
Re: Nárok na dovolenou
Super, Líbo, díky moc. V tom novém ZP "čert aby se vyznal". To je ono, co jsem hledala. Takže bych si ty 2 dny dovolené mohla po dohodě se zaměstnavatelem na dobu nařízené dovolené (i když ještě neodpracuji 21 dní) vybrat? Rozumím tomu tak?
Díky ještě jednou za odpověď.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatel vás pozdě přihlásil k pojištění. Jaké nastanou komplikace?
Systém hlášení úspěšně pokračuje, tvrdí stát. Zaměstnavatelé se mezitím „hroutí“
Dobírka jako smažák české e-commerce. Bude mít fanoušky, ale hospodu vám nezachrání
Navazující zaměstnání pro účely JMHZ
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
1. 12. 2008 21:19
Dobrý večer, mám dotaz, nastoupila jsem dnes, tj. 1.12.08 do pracovního poměru a v podniku je na dny 29. - 31 12.08 nařízena dovolená (3 dny).
V prosinci je 20 prac. dní + 3 dny svátky. Mám vůbec nárok alespoň na 1/12 dovolené za prosinec? Vzhledem k tomu, že svátky připadají na pracovní dny (jinak bych pracovala) a pokud se i doba čerpání dovolené považuje za výkon práce (nyní to ale v ZP nemohu najít, v předchozím to bylo), vznikne mi nárok na dovolenou i za prosinec?
Děkuji za odpověď.