Re: bonifikace-prosím, prosím
Jedná se jen o můj názor, z bonifikací jsem se nesetkala.Připadne mi to jako dotace. Vzhledem ktomu, že to co jste pořídily z úvěru už je asi dávno zařazeno v majetku a odepisujete účtovala bych každý rok 347/648 a 479/347.Jsem zvědavá na další reakce
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Navazující zaměstnání pro účely JMHZ
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
2. 12. 2008 6:58
Dobrý den, prosím o radu - nesetkal jste se náhodou někdo s účtováním bonifikace investičního charakteru k návratné finanční výpomoci ? Tato bonifikace nám byla letos v říjnu přiznána ve výši 40 %. Do této doby jsme spláceli každý rok v listopadu splátku (účtováno 479xxx/221) a úroky (účtováno 562xxx/221). Po přiznání bonifikace nebudeme vlastně již nic platit, přišel nám nový splátkový kalendář, kde je vždy v listopadu až do roku 2011 uvedena splátka např. 100.000 Kč, v dalším sloupci bonifikace -100.000,- Kč (tj. stejné Kč jako u splátky ale mínusem) a potom celkem splatit O Kč. Jak o tomto účtovat ? Dá se bonifikace zaúčtovat najednou a nebo musím každý rok v listopadu zaúčtovat příslušnou výši bonifikace ? Prosím o uvedení předkontace, ještě jsem se s tímto nesetkala. děkuji moc za každý názor a přeji příjemný den.