Re: FÚ chce zaplatit menší daň než má bý
Evidentně někdy v minulosti vznikl na FÚ přeplatek, který nemáte podchycený v účetnictví. Zkuste na FÚ zavolat, aby vám vyjela přehled plateb, abyste mohli zjistit, kdy ten přeplatek vznikl.
Jinak ten přeplatek bych zaúčtovala na 34x/64x.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatel vás pozdě přihlásil k pojištění. Jaké nastanou komplikace?
Systém hlášení úspěšně pokračuje, tvrdí stát. Zaměstnavatelé se mezitím „hroutí“
Dobírka jako smažák české e-commerce. Bude mít fanoušky, ale hospodu vám nezachrání
Navazující zaměstnání pro účely JMHZ
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
2. 12. 2008 14:34
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda jste se někdy setkali, že FÚ požadoval menší platbu daně než bylo na přiznání k DPH. Za 3.Q jsme podali řádné přiznání, ale neuhradili, po 2 týdnech přišla z FÚ výzva k zaplacení nedoplatku v náhradní lhůtě, ale je zde požadováno o 528,- méně. Pracuji ve firmě něco málo přes rok, ale nikdy jsem jim nezaslala ani o kačku navíc. Když jsem se dívala, zpětně do loňských roků, tak se mi v účtu žádný přeplatek neukázal, veškeré daně i úroky z prodlení byly uhrazeny vždy v takové výši, jaká byla vyčíslena. Měla bych zavolat na FÚ a chtít informaci, proč chtěli méně nebo to řešit jinak? Toto je má první práce a na škole nás řešení tohoto problému taky neučili, takže budu ráda za veškeré vaše informace k této problematice.