Re: Pohotovost
Tak to vám můžu odpovědět naprosto přesně. Stejný případ máme i my. Dostali jsme výklad MPSV, že za 8 hodin ve svátek nelze příplatek za pohotovost vyplatit, neboť za svátek se plat nekráti. Teď jsem byla na školení - p. Tyrlč - potvrdil mi, že opravdu lze příplatek dát pouze za 16 hodin. Tak jsem vznesla dotaz, jak to tedy udělat, když nařízením ministerstva jsme povinni zajistit 24 hodin pohotovost a pracovník když nemá příplatek, tak v pohotovosti tedy není, tak pan právník řekl, že situace je právně neřešitelná, jen se tiše domluvit s pracovníky, že pohotovost budou držet a pak jim dát odměnu. Velice hezké. Když jsem řekla, že odměny žádné nejsou, tak pokrčil rameny a věnoval se jiným tématům.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
3. 12. 2008 9:10
Prosím o radu, nevím zda zaměstnanec, který ve svátek nepracoval( odpadlá smena) - ale měl pohotovost je odměňován měsíční mzdou čili za svátek placeno 8 hodin má nárok na proplacení pohotovosti 16 hodin nebo celých 24h? Domnívám se že je to den volna a ikdyž v měsíční mzdě dostane zaplaceno 8 za pohotovost by měl mít 24 hodin. Bohužel z předchozích dotazů nevyplývá zcela jednoznačně čeho se držet. Prosím spěchá. Děkuji