Pohotovost

• (neregistrovaný)

3. 12. 2008 9:10

Prosím o radu, nevím zda zaměstnanec, který ve svátek nepracoval( odpadlá smena) - ale měl pohotovost je odměňován měsíční mzdou čili za svátek placeno 8 hodin má nárok na proplacení pohotovosti 16 hodin nebo celých 24h? Domnívám se že je to den volna a ikdyž v měsíční mzdě dostane zaplaceno 8 za pohotovost by měl mít 24 hodin. Bohužel z předchozích dotazů nevyplývá zcela jednoznačně čeho se držet. Prosím spěchá. Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 12. 2008 9:40

baba (neregistrovaný)

Re: Pohotovost
      Tak to vám můžu odpovědět naprosto přesně. Stejný případ máme i my. Dostali jsme výklad MPSV, že za 8 hodin ve svátek nelze příplatek za pohotovost vyplatit, neboť za svátek se plat nekráti. Teď jsem byla na školení - p. Tyrlč - potvrdil mi, že opravdu lze příplatek dát pouze za 16 hodin. Tak jsem vznesla dotaz, jak to tedy udělat, když nařízením ministerstva jsme povinni zajistit 24 hodin pohotovost a pracovník když nemá příplatek, tak v pohotovosti tedy není, tak pan právník řekl, že situace je právně neřešitelná, jen se tiše domluvit s pracovníky, že pohotovost budou držet a pak jim dát odměnu. Velice hezké. Když jsem řekla, že odměny žádné nejsou, tak pokrčil rameny a věnoval se jiným tématům.

• 3. 12. 2008 9:50

Hana Š (neregistrovaný)

Re: Pohotovost
      Já Vám moc děkuji za radu a chuť radit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).