Re: konec roku
takže samozřejmě rekapitulace roční mzdy, ELDZ
roční vyúčtování daně z příjmu za firmu
provedení ročního zúčtování daně z přijmu zaměstnancům
a nyní už mne nic nenapadá, až si vzpomenu, tak napíšu
ono je toho strašně moc, co musíte udělat
nejprve musíte zkontrolovat nárok na dovolenou, příp. ji pokrátit za nemoc, OČR, neplac. volno apod. - to ještě nejpozději teď v prosinci nahlásit mistrům, nadřízeným, protože, aby věděli, jaký asi nárok (to u těch, kteří jsou s dovolenou "na hraně") budou zam-ci mít na konci roku (většina firem bude přes svátky zavřená, tak aby stačili zam-ci napracovat, příp. dořešit jinak)
zkontrolovat, zda máte od všech zam-ců, kteří nastoupili zápočtové listy, nemocnost apod.
zkontrolovat, zda máte opravdu všechna potvrzení, která máte mít - pro:daň.zvýhodnění na děti, důchody apod.
pokud skončili zam-ci a požádali o Potvrzení o zdanitelných příjmech - vystavit, zkontrolovat, zda máte všem, kteří ukončili PP vystavené a odeslané ELDP
v lednu dát podepsat daň.př. na další rok a zároveň řešit, zda budou chtět provést RZ (musíte mít všechny doklady,podklady) nebo zda podají daň.př. na FÚ
Nejdéle do dubna vystavit, dát podepsat, odeslat ELDP
Od 1.1.2009 platí nový zákon o nemocenském - takže budou nové přihlášky, odhlášky a co já vím co vše se bude muset hlásit na OSSZ
také si zkontrolujte, zda máte správně nastaveno, aby se spočítaly průměry na dovolenou (bude to velmi nutné - bude se z toho počítat náhrada mzdy za 1. 14 KD dnů nemoci a bude to kontrolovat i sociálka)
Také byste měla zkontrolovat, zda máte nějaké exekuce deponované, zda opravdu ještě není právní moc , příp., s finanční účtárnou zkontrolovat, zda Vám něco "nevisí" na firemním účtu (co se týká mezd)
zkontrolovat, zda byly odškodněny prac. úrazy apod.
v únoru na FÚ podat daň.tiskopisy (srážková, zálohová daň)
ono je toho víc, ale to napíší jiní
Také musíte dát pozor na změnu zákona o daních z příjmů, pokud zam-ec přinese Potvrzení o zdanitelných příjmech, kde bude mít vyplněný ř. 4 (a následné řádky, které se k němu vztahují, tj. doplatky mezd z minulého roku/lých let), potom v žádném případě nesmíte provést RZD. Tento zam-ec si musí podat daň.př. sám na FÚ. § 38 g, odst. 2
Re: konec roku-Fakt tohle všechno?
p. pájo, musí - já jsem ale určitě ještě na něco zapomněla - ano, zákonodárci nás cvičí v tom, abychom nikdo nemohl zakrnět a musíme neustále sledovat a studovat věčné změny v zákonech
a pak je tu BC, kde to všechno konzultujeme (ještě štěstí, že tato diskuze zde funguje)
a to se musíme naučit ještě počítat ponovu nemocenské, náhrady za první dny nemoci, vyplňovat nové tiskopisy od Nového roku
mzdové účetní se určitě nenudí
Pro trochu radosti=
Nové finty Fň pro r. 2009:
http://www.mpsv.cz/files/clanky/5753/nahrada_mzdy-262_2006_nova.xls
http://cms.cssz.cz/NR/rdonlyres/C94D16BA-36A1-483A-AC26-A703C0AFEAF7/0/895424_prehled_o_vysi_pojistneho_a_vyplacenych_davkach.pdf
http://cms.cssz.cz/cz/pojistne-na-socialni-zabezpeceni/vyse-a-platba-pojistneho/zmeny-pri-placeni-pojistneho-na-socialni-zabezpeceni-od-1-1-2009.htm
dobrý den, pročítám a navštěvuji BC, jelikož mi hodně pomáháte řešit učité situace. jsem mzdová účetní 7 měsíců a řeknu vám je to děsný. nikdy jsem tuto práci nedělala a stálo mě to mnoho sil a i celou mojí rodinu jelikož pořád ležím jenom v knížkách.(mám dvě malé děti 3 a 7 let). Chci vás všechny pozdravit a popřát hodně štěstí, protože nás toho v roce 2009 čeká ještě strašně moc.pa a zdravím Andrea
>>>>>>
>>>>>>>jen ze zvědavosti jsem nahlédl a omylo mne
>>>>>>>horkostudeno, to snad nemůže ani jeden člověk všechno
>>>>>>>znát?
>>>>>>
>>>>>>p. pájo, musí - já jsem ale určitě ještě na něco
>>>>>>zapomněla - ano, zákonodárci nás cvičí v tom, abychom
>>>>>>nikdo
>>>>>>nemohl zakrnět a musíme neustále sledovat a studovat
>>>>>>věčné změny v zákonech
>>>>>>a pak je tu BC, kde to všechno konzultujeme (ještě
>>>>>>štěstí, že tato diskuze zde funguje)
>>>>>>a to se musíme naučit ještě počítat ponovu
>>>>>>nemocenské,
>>>>>>náhrady za první dny nemoci, vyplňovat nové tiskopisy
>>>>>>od Nového roku
>>>>>>mzdové účetní se určitě nenudí
>>>>>
>>>>>dobrý den, pročítám a navštěvuji BC, jelikož mi hodně
>>>>>pomáháte řešit učité situace. jsem mzdová účetní 7
>>>>>měsíců a řeknu vám je to děsný. nikdy jsem tuto práci
>>>>>nedělala a stálo mě to mnoho sil a i celou mojí
>>>>>rodinu
>>>>>jelikož pořád ležím jenom v knížkách.(mám dvě malé
>>>>>děti
>>>>>3 a 7 let). Chci vás všechny pozdravit a popřát hodně
>>>>>štěstí, protože nás toho v roce 2009 čeká ještě
>>>>>strašně moc.pa a zdravím Andrea
>>>>
>>>>Tak vám držím palce, já v začátcích se budila i v
>>>>noci, měla u postele papírek a co jsem si vzpomněla
>>>>tak
>>>>zapisovala. Děsná vzpomínka.
>>>
>>>Ale děvenky, hlavu vzhůru, když zvrznete výplatu, tak
>>>doplatíte, co dlužíte, schlípnete uši a poníženě se
>>>omluvíte. Ale neznat zákon o odpadech, to je teprve
>>>prů...švih.
>>
>>No ale to snad opravdu účetní nemusííííííí??!?!
>>Teda
>>aspoň mzdová. Nebo jo ??
>
>No jenomže ne každá mzdová je jenom mzdová. Některá je
>současně finanční účetní, daňařka, sekretářka,
>fakturantka, pokladní a příležitostná svačinářka. A s
>naprostou samozřejmostí se očekává, že všechno ovládá
>perfektně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
3. 12. 2008 9:24
dobrý den,
začala jsem dělat účetní v půlce roku takže nevím co se všechno má dělat na konci roku.poradí mi někdo ať na něco nezapomenu
děkuji