Re: Může mě poslat na jinou provozovnu?
Dobrý den, ano, jak je výše psáno, pouze doplním odkaz na § 41 zákoníku práce (zákon č. 262/2006 Sb.)
jestliže máte v PS sjednáno místo výkonu práce vesnici XY, tak je to platné ujednání. Pokud Vás chce poslat do místa AB,které v PS není uvedeno, musíte s tím souhlasit jinak nelze, protože obsah PS lze měnit jen obou stranným souhlasem účastníků.
Nejde o převedení na jinou práci, ale o změnu PS v bodě místo výkonu práce.
Šlo by to řešit vysláním na pracovní cestu, ale zese s Vaším souhlasem a ne trvale.
Navíc,jak píšete, že podnikatel pro Vás nemá práci a jste doma ZADARMO, tak se nedejte, protože jde o překážku v práci na straně zaměstnavatele a on Vám musí vyplácet náhrady dle ZP, to si asi pan podnikatel neuvědomuje.
On si to uvědomuje, a jelikož jsem se mu ozvala, že mi musí vyplácet náhrady(tvrdí, že na to nemá, když není práce, atd.), proto vymýšlí vše možné proti mně a já už jsem na pokraji sil. Já jsem mu tedy odmítla jet na tu provozovnu, když není uvedena v PS a nejsem si jistá, zda jsem udělala chybu nebo ne. Jednat se s ním nedá a domoct se nějakých práv taky ne.
>
>>>>>>>Záleří na znění smlouvy pokud se vaše pracovní
>>>>>>>smlouva
>>>>>>>řídí zP tak může.
>>>>>>
>>>>>>Dobrý den, ano, jak je výše psáno, pouze doplním
>>>>>>odkaz
>>>>>>na § 41 zákoníku práce (zákon č. 262/2006 Sb.)
>>>>>
>>>>>Děkuji. V § viz. výše jsem se dočetla, že mě může
>>>>>přeložit na jinou práci, ale platí i to, že mě
>>>>>přeloží
>>>>>na
>>>>>jinou provozovnu, která není uvedená v PS?
>>>>
>>>>jestliže máte v PS sjednáno místo výkonu práce
>>>>vesnici
>>>>XY, tak je to platné ujednání. Pokud Vás chce poslat
>>>>do místa AB,které v PS není uvedeno, musíte s tím
>>>>souhlasit jinak nelze, protože obsah PS lze měnit jen
>>>>obou
>>>>stranným souhlasem účastníků.
>>>>Nejde o převedení na jinou práci, ale o změnu PS v
>>>>bodě místo výkonu práce.
>>>
>>Vás jen tak nemůže přeložit na jiné mésto než je ve
>On si to uvědomuje, a jelikož jsem se mu ozvala, že mi
>musí vyplácet náhrady(tvrdí, že na to nemá, když není
>práce, atd.), proto vymýšlí vše možné proti mně a já
>už jsem na pokraji sil. Já jsem mu tedy odmítla jet na
>tu provozovnu, když není uvedena v PS a nejsem si
>jistá, zda jsem udělala chybu nebo ne. Jednat se s ním
>nedá a domoct se nějakých práv taky ne.
to je bohužel dnes častý jevn. Vy nejste povinna, ale z hlediska zachování si zaměstnání musíte zvážit sama, zda se domluvíte nebo ne.Váš nárok je právně vymahatelný, ale... žaloba, soud, problémy,náklady, chápu Vs, ale rozhodnutí zůstane stejně jen na Vás.
Možná jsem něco přehlédla nebo špatně pochopila, ale Vy jste psala, že ve smlouvě je uvedené místo výkonu práce provozovna v obci A a obec B, je to tak? Pokud je to tam takto, tak ve městě B nemusí jít pouze o adresu sídla firmy, ale prostě o jakoukoli provozovnu, která se nachází ve městě B. Takže jestli jste doteď pracovala v obci A a on Vás posílá pracovat do obce B, pak podle mého názoru tam musíte pracovat, protože to tak máte smluveno. Nebo jak to máte ve smlouvě?
Dobrý večer, Jiřko. V PS mám uvedeno Místo výkonu práce: provozovna A, v které pracuji, popř. město B, ve kterém sídlí firma. Proto chápu, že mě může poslat do B, kde ta firma sídlí, ale ne do provozovny C, která v PS není uvedena. Nevím, jak je to přesně, ale do místa C se sídlo firmy postupně stěhuje, ale nikde tato změna-adresa nefiguruje. Všude je psané sídlo firmy B.
Re: opět perly
pan podnikatel může přeložit pracovníka , otázkou je jaké je ujednání v pracovní smlouvě .Pracovní smlouva by měla být v souladu s platným zákoníkem práce .
Pracovní a ni žádná jiná smlouva by neměla znevýhodňovat jednu ze zúčastněných stran.
Co neřeší pracovní smlouva měl by dále řešit ZP. ( v souladu s dobrými mravy)Samozřrejmě v prvé řadě záleží na oboustranné dohodě zúčastněných stran.
Re: OT: opět perly
moje blbost ovšem není neznalost ZP- možná lepší přeložení a jistý výdělek než za pár procent doma a následná výpověď i s možným odstupným´.
Co zs 1/2 roku ? Na vesnici nebo ve městě , kde není dostatek pracovních příležitostí a živíte 2 děti. Pošlete je k popelnicím ?
Re: OT: opět perly paní Ilony
Prosím Vás, my nikoho nikam neposíláme, my se pouze podivujeme nad Vašimi vysoce odborně fundovanými odpověďmi na některé dotazy. Doporučuji více číst a méně psát, třeba se něco naučíte, a taky přesně formulovat. Váš příspěvek u dotazu k nedodržení rozhodnutí soudu svědčí o čemsi, co není právě ořechové a potvrzuje to, že si zde pouze vyvoláváte averzi vůči sobě i svým příspěvkům. Zasmál jsem se doporučení, že by se Vaše odpovědi měly značit červěně jako výstraha. Ale život je stejně krásný,že?
Re: OT: opět perly paní Ilony
zřejmě pokud vám někdo naúčtuje 150% penále za pozdní úhradu z částky milion korun, a pak vám někdo řekne, důležité je rozhodnutí soudu .... , bohužel je nám líto .
Zřejmě to výši vašeho konta neublíží a posílí vaše ego. ---- já na to mám , proč bych o nezaplatil
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
3. 12. 2008 9:35
Dobrý den, firma s.r.o. má sídlo ve městě. Provozovnu má ve vzdálené vesnici, kde pracuji. Jelikož nemáme práci, jsme doma(zadarmo) a já se domáhám nějaké náhrady, proto si na mě zaměstnavatel vymyslel, že budu dojíždět do jiné provozovny. V PS je dáno, místo výkonu práce: naše provozovna na vesnici a popř. město, kde FY sídlí. Konkrétní adresa už tam udaná není. Proto se domnívám, že je to sídlo Fy. Takže to může udělat, ale já se ptám, zda mě může poslat na provozovnu v jiné vesnici, která v PS není udána.Děkuji za odpovědi