Auto v depozitu od 1.1.2009

• (neregistrovaný)

3. 12. 2008 12:09

Prosím o konzultaci názoru, že od 1.1.2009 se musí odvádět silniční daň, ve výši jako kdyby bylo v používání. Hledala jsem v zákoně o silniční dani, ale nic takového jsem nevyčetla. Kolegyně byla na školení a tuto informaci má odtud. Pakud je pravdivá, kde to v zákoně je.
    Moc děkuji za odpovědi a přeji hezký den

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 12. 2008 12:39

hajda (neregistrovaný)

Re: Auto v depozitu od 1.1.2009
      >Prosím o konzultaci názoru, že od 1.1.2009 se musí
      >odvádět silniční daň z auta v depozitu ve výši jako kdyby bylo v
      >používání. Hledala jsem v zákoně o silniční dani, ale nic
      >takového jsem nevyčetla. Kolegyně byla na školení a tuto
      >informaci má odtud. Pokud je pravdivá, kde to v zákoně najdu.

>Moc děkuji za odpovědi a přeji hezký den

• 3. 12. 2008 12:52

anonym (neregistrovaný)

Od r. 2004 již nemusíte platit SD za auta, mimo auta s největší povolenou hmotností alespoň 12 tun, pokud nejsou používaná k podnikání nebo v souvislosti s podnikáním. Najdete v § 2 ZSD.
      Z § 2 ZSD bylo vypuštěno slovo "určena" a to s platností od 1.1.2004. Do konce r. 2003 musela být odvedena SD za veškerá auta, která byla zahrnuta v OM, jelikož tato auta byla určena k podnikání. Umístění SPZ v depozitu nemá na placení SD vliv, i když samozřejmě auto nelze používat a z tohoto důvodu nebudete platit SD. Prokážete knihou jízd a podpoříte důkazní prostředek např. i uložením SPZ v depozitu.

• 3. 12. 2008 13:00

Kája (neregistrovaný)

Souhlasím, pokud je SPZ v depozitu, auto se nepoužívá, takže žádná silniční daň se neplatí.

• 4. 12. 2008 13:43

Máša (neregistrovaný)

A u aut nad 12tun se neplatí při uložení značek do depozita nebo tam se platí pořád?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).