Re: Auto v depozitu od 1.1.2009
>Prosím o konzultaci názoru, že od 1.1.2009 se musí
>odvádět silniční daň z auta v depozitu ve výši jako kdyby bylo v
>používání. Hledala jsem v zákoně o silniční dani, ale nic
>takového jsem nevyčetla. Kolegyně byla na školení a tuto
>informaci má odtud. Pokud je pravdivá, kde to v zákoně najdu.
>Moc děkuji za odpovědi a přeji hezký den
Od r. 2004 již nemusíte platit SD za auta, mimo auta s největší povolenou hmotností alespoň 12 tun, pokud nejsou používaná k podnikání nebo v souvislosti s podnikáním. Najdete v § 2 ZSD.
Z § 2 ZSD bylo vypuštěno slovo "určena" a to s platností od 1.1.2004. Do konce r. 2003 musela být odvedena SD za veškerá auta, která byla zahrnuta v OM, jelikož tato auta byla určena k podnikání. Umístění SPZ v depozitu nemá na placení SD vliv, i když samozřejmě auto nelze používat a z tohoto důvodu nebudete platit SD. Prokážete knihou jízd a podpoříte důkazní prostředek např. i uložením SPZ v depozitu.
Souhlasím, pokud je SPZ v depozitu, auto se nepoužívá, takže žádná silniční daň se neplatí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
3. 12. 2008 12:09
Prosím o konzultaci názoru, že od 1.1.2009 se musí odvádět silniční daň, ve výši jako kdyby bylo v používání. Hledala jsem v zákoně o silniční dani, ale nic takového jsem nevyčetla. Kolegyně byla na školení a tuto informaci má odtud. Pakud je pravdivá, kde to v zákoně je.
Moc děkuji za odpovědi a přeji hezký den