Re: Soudní rozhodnutí (nedodržení)
takže dlužník nesplnil, běžte za advokátem,ať podnikne další kroky-návrh na výkon rozhodnutí, případně exekutor atd., to tady těžko vyřešíte.
>>>>>>>>Podala jsem žalobu na firmu, která mi dlužila peníze.
>>>>>>>>Soud rozhodl v můj prospěch. Firma se neodvolala, ale
>>>>>>>>zaplatila mi jen část. Žaloba byla o dlužnou částku,
>>>>>>>>penále a soudní výlohy. (zaplacena byla jen dlužná
>>>>>>>>částka). Jak se tedy v takových případech postupuje
>>>>>>>>dál?
>>>>>>>>Děkuji
>>>>>>>
>>>>>>>podstatné je znění rozsudku, ne žaloby, k čemu všemu
>>>>>>>soud u dlužníka rozhodl o úhradě.
>>>>>>
>>>>>>rozsudek zněl uhradit dlužnou částku, penále a soudní
>>>>>>výlohy
>>>>>takže dlužník nesplnil, běžte za advokátem,ať
>>>>>podnikne
>>>>>další kroky-návrh na výkon rozhodnutí, případně
>>>>>exekutor atd., to tady těžko vyřešíte.
>>>>
>>>>máte správně výši úroků a penále ?
>>>
>>>jaký to má vliv na výkon platného vydaného rozhodnutí
>>>soudu?
>>pokud znáte platnou legisltivu a právo tak by jste to
>>měl vědět .
>díky, teď jsem to vše pochopil. Jen prosím maličký
>dotaz, jaký je rozdíl mezi platnou legislativou a práceM?oprava: právem-
>to víte, člověk se musí učit celý život. Děkuji předem
>za vysvětlení.
Paní Ilono,
Vy jste fakt přínosem pro ty neználky, co tu publikují. Nedávno je tu někdo dokonce označil za "slepice".
Také se rád přiučím. Můžete mi vysvětlit jaký je rozdíl mezi legislativou a právem?
Předpokládám, že jste slovo legislativa nepoužila v původním významu "potestas legislativa", ale ve významu přeneseném, znamenajícím souhrn platných předpisů. Pak mi uniká rozdíl mezi oběma slovy. Ale učím se rád. :-))
Váš obdivovatel
Re: OT:Opravdu zcela OT na druhou.
No tak moc děkuji, že se tady všichni vyjadřujete k věci mnou uvedené viz. výše!
Rada jděte k právníkovi je na můj vkus moc drahá. Žalobu jsem si taky sepsala sama (s pomocí zeptala jsem se všech). Jen mě zajímalo jestli měl někdo podobnou zkušenost a co podnikl za kroky. Jinak jsem děvče zvídavé a razím heslo: udělej si sám
Ale Kristýno,já si myslím, že Pája Vám odpověděl docela dostatečně. rada jděte k právníkovi vycházela z dojmu, že i žalobu Vám sepisoval právník, ve Vašem případě opravdu nezbývá nic jiného než se obrátit na soud s žádostí o výkon rozhodnutí případně se zkuste podívat na www.juristic
já jen doufám, že se paní neurazila, které jsem napsala ať si zkontroluje úroky a penále atd.. ,protože pokud dotyčný dlužník má vykutáleného právního zástupce , tak se možná doplatku nedočká .
zapoměla jsem , že ostatní přítomní mají své podplacené právníky a jim se to samozřejmě stát nemůže , že by jim někdo jejich byť i (neoprávněnou) případnou pohledávku neuhradil
ne, ostatní přítomní ví, kde jsou. tady to není babskej pokec (i když i to někdy) ale hlavně odborná diskuze. a nesmysly tu píše sice hodně lidí, ale vy s obzvláštní vytrvalostí na těch bludech trváte:-))) (hrozně mi tím někoho připomínáte) a tím dost matete tazatele. ilonko, zkuste odpovídat jen na to, co opravdu víte. více se učte a hlavně čtěte, co píšou jiní, co se snaží vaše bludy opravit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
3. 12. 2008 14:37
Podala jsem žalobu na firmu, která mi dlužila peníze. Soud rozhodl v můj prospěch. Firma se neodvolala, ale zaplatila mi jen část. Žaloba byla o dlužnou částku, penále a soudní výlohy. (zaplacena byla jen dlužná částka). Jak se tedy v takových případech postupuje dál?
Děkuji