Bytové družstvo

• (neregistrovaný)

3. 12. 2008 18:19

Dobrý večer, omlouvám se za nepřesnosti, je to přesně tak, že jsme složily členské vklady na účet družstva, které jsme založily a družstvo tím zaplátí kupní cenu městu, které ke smlouvě připojuje seznam dosavadních nájemníků.
    Kupní smlouvu město a družstvo uzavře během ledna 2009. Je mi jasné, že družstvo je majitelem nemovitosti, jen jsem myslel jestli by smlouva nešla sepsat i jinak, protože jestli mě po složení členského vkladu družstvu, kde vlastně všichni víme, že ústně jsou byty naše a papírově se muselo založit družstvo, chce někdo kontrolovat třeba jen vybavení bytové jednotky mě přijde ze strany vedení jako drzost.
    A to nemluvím o tom kolik placených funkcí předseda již rozdělil.
    Dále by mne zajímalo v jakém rozsahu může družstvo nakládat a zpracovávat osobní údaje.
    No, abych to nějak shrnul, složíte dost pěněz na účet družstva s tím, aby jste si nějak pomohli a snížily náklady spojené s bydlením. Ještě nedošlo k naplnění kupní smlouvy, není známa cena účetního, nevíme kolik dle smlouvy zaplatíme za úklid kolem domu,kolik za práci domovníka, ale 50tis. kč. za náklady družstva od jeho vzniku, což je deset měsíců jsou již nyní vyčerpány a budem skládat další kačky.
    nejspíš to vypadá, že to tak je všude a já kromě zbytečných živnostenských listů navíc na nic nepřijdu?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 12. 2008 9:58

právník (neregistrovaný)

Re: Bytové družstvo
      Zkuste specielní servery/stránky: www.bytovadruzstva.cz; www.spolecenstvi.okinfo.cz; www.levnebydleni.cz anebo www.bydlet.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).