Re: Sleva na dani na studenta a poplatní
Slevu na poplatníka nemusíte prokazovat, stačí vaše vlastní existence. Dřív na tuto slevu neměli nárok starobní důchodci, od 1.1.2008 už každý. Slevu na studenta prokážete potvrzením o studiu za oba semestry. Tam máte nárok na slevu jen v měsících, kdy jste byla studentem. Slevy se sčítají.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatel vás pozdě přihlásil k pojištění. Jaké nastanou komplikace?
Systém hlášení úspěšně pokračuje, tvrdí stát. Zaměstnavatelé se mezitím „hroutí“
Dobírka jako smažák české e-commerce. Bude mít fanoušky, ale hospodu vám nezachrání
Navazující zaměstnání pro účely JMHZ
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
3. 12. 2008 21:37
Dobrý den, potřebovala bych poradit. Jsem studentka VŠ a od listopadu tohoto roku mám podnikání jako vedlejší činnost.
Již dříve jsem se seznámila s tím, že můžu využít jako student slevu na dani (4.020Kč/rok). Nyní jsem objevila slevu na dani na poplatníka (24.840Kč/rok). A tak se chci zeptat, jaký je v těchto slevách rozdíl, můžu využít obě na ráz nebo jen jednu? Jestliže ano, co všechno musím prokázat, aby se sleva mohla uplatnit?
Předem děkuji za odpověď.