Re: Převedení na jinou pozici
Záleží co máte napsáno v pracovní smlouvě. Pokud zaměstnavatel zrušil Vaši pozici, já používám klasické slovo pracovní místo, tak Vám musí dát výpověď pro nadbytečnost s odstupným nebo vám může (a Vy na to můžete a nemusíte přistoupit) změnu pracovní smlouvy s novými podmínkami. Prostě jenom tak Vám zrušit místo nemůže.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatel vás pozdě přihlásil k pojištění. Jaké nastanou komplikace?
Systém hlášení úspěšně pokračuje, tvrdí stát. Zaměstnavatelé se mezitím „hroutí“
Dobírka jako smažák české e-commerce. Bude mít fanoušky, ale hospodu vám nezachrání
Navazující zaměstnání pro účely JMHZ
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
4. 12. 2008 1:02
Dobrý den,
mohl byste mi prosím někdo poradit, zda mě může zaměstnavatel bez mého souhlasu převést na jinou pozici? Dnes mi bylo e-mailem sděleno, že počínaje pondělkem zaměstnavatel zrušil konkrétně moji pozici (mám ještě tři kolegy na stejné úrovni, jsme rozděleni regionálně) a počínaje stejným dnem mě převádí na jiné oddělení, s jiným pracovním zazařením a jinou pracovní náplní. Bohužel zákonu o převodu jsem ne zcela porozuměla. Musím toto přijmout nebo mám nějakou obranu? Moc děkuji za radu