Re: dodanění pohledávek a opravné položk
Omlouvám se, špatně jsem pochopila
§ 2 odst. 2 věta třetí: "Není-li tímto zákonem výslovně stanoveno jinak, opravné položky lze tvořit pouze k pohledávkám, o kterých bylo PRI JEJICH VZNIKU účtováno ve výnosech...".
A o výnosech v daňové evidenci nebylo nikdy účtováno.
Re: dodanění pohledávek a opravné položk
Ano, už jsem to pochopila je tam jak píšete při vzniku pohledávky a to je pravda, když vznikla, tak to bylo v DE nemohlo být oní tím pádem účtováno.
Dodaňovali jsme protože při přechodu z DE na Účetnictví se dodaňují zásoby pohledávky, ceniny./podle přílohy k zákonu č.586/1992Sb./
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 12. 2008 10:22
Při přechodu na PÚ v loňském roce jsme jednorázově dodanili pohledávky z DE asi 1mil. v daň.přiznání za rok 2007 a zároveň jsme vytvořili opravnou položku na pohledávku přihlášenou u soudu.Četla jsem, že se to takto nesmí udělat.Ale není mi jasné proč, když jsme všechny pohledávky tedy i tu, nakterou se vytvořila OP dodanili.V zákoně je uvedeno že můžeme tvořit OP jen u pohedávek, o kterých bylo účtováno ve výnosech,to jsme přece splnili tím, že jsme dodanili. Chápu to špatně?Děkuji