Re: Placené volno při hledání nového zam
ano, řeší to NV 590/2006 Sb. - bod 11
nejvýše 1 půlden v týdnu, po dobu odpovídající výpovědní době v délce 2 měsíců. Prac. volno lze se souhlasem zam-tele slučovat.Ve Vašem případě jde o prac. volno s náhr. mzdy. Zam-tel může požadovat potvrzení (doklad), že jste opravdu zaměstnání sháněla.
Délka odpracované doby u zam-tele nemá na nárok vliv. Je to jedno, zda pracujete ve firmě 12 let, více let nebo jen pár měsíců.
Souhlasím s tím, že jde ve vašem případě o volno placené, protože máte určitě výpověď dle § 52 a) až e)
11. Vyhledání nového zaměstnání
Pracovní volno bez náhrady mzdy nebo platu před skončením pracovního poměru se poskytne na nezbytně nutnou dobu, nejvýše na 1 půlden v týdnu, po dobu odpovídající výpovědní době v délce dvou měsíců. Ve stejném rozsahu se poskytne pracovní volno s náhradou mzdy nebo platu před skončením pracovního poměru výpovědí danou zaměstnavatelem z důvodů uvedených v § 52 písm. a) až e) zákoníku práce, nebo dohodou z týchž důvodů. Pracovní volno je možné se souhlasem zaměstnavatele slučovat.
> Dobrý den dostala jsem výpověď z pracovního poměru
>(po 12letech) pro rušení části provozu.Ráda bych se
>dozvěděla jestli mám nárok na placené volno při hledání
>nového pracovního místa a jak dlouhého.Děkuji Dvořáková Dostala jsem dvě odpovědi které se liší v tom jestli mám nárok zaplacení 1/2dne volna při hledání nové práce.Mám tedy nárok nebo ne?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 12. 2008 14:03
Dobrý den dostala jsem výpověď z pracovního poměru (po 12letech) pro rušení části provozu.Ráda bych se dozvěděla jestli mám nárok na placené volno při hledání nového pracovního místa a jak dlouhého.Děkuji Dvořáková