Re: přecenění zásob
>jeste jste zapomnel napsat jak vedete sklad. uctujete
>Ackem nebo Beckem. ;-) BÉČKEM
Pokud se nejedná o "stoleté" zásoby nic něpřeceňujte.Na konci roku uděláte inventuru a zaúčtujete na sklad, tak jak jste pořídíli.Nemáte důvod přeceňovat, zmeňte jen prodejní ceny a to můžete kdykoli. To že prodáváte pod cenou je sice smutné, ale ničemu to nevadí, v dnešní době se ceny hybou všemi směry akdyby jste měl neustále "přeceňovat", tak se z toho zblázníte.
pokud Beckem tak bych ani nic neprecenoval. proste na konci roku sectete sklady a nauctujete - stav k 1.1.08 504/132 a k 31.12.08 132/504. spis bych premyslel na tom, jak pak budu FU vysvetlovat marzi. takze nejake podklady proc prodavam pod cenou, atd. atd. dukazni bremeno je na vas a pokud to budete delat ve velkem (tj. u vsech zasob) prodavat misto obvykle marze v roce 2007 treba 10% nyni za 0,000prd. tak aby se vam nestalo ze FU rekne ze jste neunesl dukazni bremeno a tudiz vam napali marzi z roku 2007 pro rok 2008.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 12. 2008 16:24
Dobrý den,
rád bych se zeptal na přecenění skladových zásob a jejich účtování.
V průběhu roku jsme nakupovali materiál pro naše zákazníky.
Nyní nás zákazníci informovali, že budou apelovat na snížení cen u tohoto zboží. (pokles zakázek a snižování cen z důvodu udržení se na trhu).
Co já ale nyní s tím nakoupeným zbožím ?
Budu muset samozřejmě zboží prodat za reálnou cenu, tedy snížit cenu. Ale jak to pak bude účetně, u některých položek budu prodávat za nákupní cenu, takže marže bude 0 a u některých položek budu muset jít dokonce pod nákupní cenu, takže budu v mínusu.
Přiznám se, že jsem se s tímto ještě nikdy nesetkal a tak nevím, jak se to pak dělá účetně, myslím to přecenění skladu.
Přecenit sklad budu muset k 31.12.2008, abych mi do nového roku vstupovali již ceny nové.
Poradí mi, prosím, někdo ?
Snad jsem to popsal srozumitelně.
Díky Honza