Silniční daň

• (neregistrovaný)

5. 12. 2008 11:45

Prosím, mohl by mě někdo napsat ke kterým vozidlům se vztahuje §3 osvobození od daně, písmeno e) vozidla speciální samosběrová (zametací), speciální jednoúčelová vozidla - značkovače silnic a vozidla správců komunikací nebo osob prověřených správcem komunikací, která jsou používána výlučně k zabezpečení sjízdnosti a schůdnosti pozemních komunikací atd. Můj zaměstnavatel si myslí, že se toto může týkat i cisterny ma PHM, která má v TP cisternový speciální . Spíše se chci ujistit, že na cisternu se toto os¨vobození nevztahuje.
    Děkuji všem, kteří mi odpoví a přeji hezký den

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 12. 2008 14:06

anonym (neregistrovaný)

Re: Silniční daň
      Je cisterna vozidlem samosběrovým? Nebo je cisterna speciálním jednoúčelovým vozidlem jako je např. značkovač silnic nebo je vozidlem správců silnic? Pokud ne, tak osvobození podle § 3/e nelze uplatnit.
      Osvobozena jsou vozidla na elektrický pohon - § 3 písm. f) ZSD. Novela zákona od roku 2009 okruh vozidel osvobozených od silniční daně dále rozšiřuje, a to na vozidla s LPG nebo CNG.
      Ale pokud si trvá na svém, tak ho nechte. On si podepíše přiznání k SD. Vy si nechejte podepsat, že byl upozorněn na povinnost z cisterny SD hradit (pokud tedy není např. na el. pohon).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).