Program TAX a silniční daň u N1

• (neregistrovaný)

5. 12. 2008 12:49

Dobrý večer, používám program TAX na zpracování daňových přiznání a po zadání vozidel do agendy (např.vozidlo kategorie N1 - nákladní, splňující Euro 4, první registrace 2007, hmotnost
    1 770kg, 2 nápravy) mi to za toto vozidlo "vyhodilo" silniční daň 42.000,-, to myslí vážně nebo mám někde něco špatně zadané? Dala jsem je do druh: nákladní, tak jak mají v TP, patří do osobních?
    Našla jsem v zákoně slevu 48% na prvních 36 měsíců a pod, zdá se ale, že ten program to vůbec neřeší, případně, že nevím kam to zadat.Moc děkuji za pomoc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 12. 2008 12:52

Lenka B. (neregistrovaný)

Re: program TAX a silniční daň u N1
      Musíte zadat datum první registrace vozidla. Tax byl aktualizován k 9.7. 08, podívejte se zdali máte aplikaci 5405

• 5. 12. 2008 13:01

malinka1 (neregistrovaný)

Aha, mám verzi 5400, ono to pořád stahuje aktualizace z internetu a já myslela, že to stačí, takže asi ne. Ona tam totiž není kolonka pro datum první registrace, pouze rok výroby a datum zařazení. Zkusím zavolat na technickou podporu. Děkuji!

• 8. 12. 2008 10:24

Jirka (neregistrovaný)

Dobrý den,
      program neznám, ale zkuste zadat údaj v tunách.. tj. 1,77 t. I v zákoně se to uvádí v tunách a ne v kg.

• 8. 12. 2008 12:01

malinka1 (neregistrovaný)

Dobrý den, ano, už jsem na to přišla. Moc děkuji. Jen mě mrzí, že mě na to program neupozornil sám. Přeci jen..když opisujete veškeré údaje v TP tak jak tam jsou, nejdřív Vás vůbec nenamapdne, že by jste měli něco přepočítávat.
      Ještě jednou díky a hezký den!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).