Re: Oprava mzdy-prosím poraďte
Mě se to bohužel tady stalo, protože máme nový program, tak ještě na všechno jsem nepřišla. Opravila jsem zaměstnanci mzdu, aby se ZP odvádělo z min. mzdy a poslala jsem opravný přehled na VZP a doplatila jsem rozdíl zdravotního. Se zaměstnavatel jsem se domluvila, že malý rozdíl na zdravotním doplatil ze svého a tak měl zaměstnanec doplatek stejný. U nás je to zaměstnanec, který je zaměstnaný na poloviční úvazek, zaměstnání má pouze u nás. Ale to musíte brát podle toho, jak má ten váš zaměstnanec mzdový výměr?
Ano, mzdový výměr má právě podle ujetých km,vykládky,nakládky a podle hodin údržby vozového parku.Pokud ale jeho mzda podle mzdového výměru nedosáhne minimální mzdy, tak ho musím řadadit do tarifu pro řidiče MKD anebo musím dodržet min.mzdu 8tis.kč.?
Vždyť musíte mít úvazek? Na kolik dní a kolik hodin je u vás zaměstnán? Pokud je zaměstnán na 40 hodin týdně, tak byste mu musela zvednou mzdu podle tarifu pro řidiče MKD, když to máte takhle napsáno ve mzdovém výměru.
Mzdový výměr je rozpsán na základní mzdu+pohyblivé složky mzdy.Je zaměstnán na plný úvazek.Takže pokud podle mzdového výměru si nevydělal ani minimální mzdu(chodil do práce, ale jeho výkon byl malý), tak musím mu do minimální mzdy doplatit?Kteou minim.mzdu musím vzít-tu pro řidiče MKD anebo mohu vzít tu nejnižší-čili 8tis.Kč. Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
5. 12. 2008 13:36
Kontrolou mezd jsem zjistila, že u jednoho řidiče MKD, který měl v srpnu přidělenou náhradní práci (údržba vozového parku) nebyla dodržena minimální mzda. Prosím, poraďte co s tím a jak to opravit. V srpnu čerpal 6 dní dovolenou s prům.95,08 Kč/hod.=náhrada za dovolenou činila 4.564 Kč + hrubá mzda za údržbu činila 1.497 Kč, tedy celkem měl hrubou mzdu za celý srpen 6.061 Kč. Odvod SP a ZP byl z částky 6.061 Kč. ZP nebylo odvedeno z minimální mzdy. Prosím, jak to napravit??? Děkuji.