Re: Absence, dovolená - prosím mzdové
Myslím si správně, že konec PP byl 30.11.? Pokud ano, a trval od 1.1.08, potom ten nárok skutečně 11/12 s tím, že bude krácen jak pro nemoc tak pro A. jen s tím svátkem je potíž. Podle nového ZP by měl dostat za svátek náhradu. Ve starém ZP bylo, že pokud nepracoval před svátkem, nemá nárok.V novém ZP nic takového není a názory na toto se liší. Já osobně bych mu nic neplatila.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Vláda bude i v květnu zasahovat do cen paliv. Mění se výpočet
Odhlášené zaměstnance už znovu najdete. ČSSZ opravila chybu
Daňové přiznání v ohrožení? Podání vám může zkomplikovat přetížený systém
Zaměstnavatel vás pozdě přihlásil k pojištění. Jaké nastanou komplikace?
Systém hlášení úspěšně pokračuje, tvrdí stát. Zaměstnavatelé se mezitím „hroutí“
Dobírka jako smažák české e-commerce. Bude mít fanoušky, ale hospodu vám nezachrání
5. 12. 2008 13:48
Prosím o radu:
Zaměstnance jsme propustili pro opakované neomluvené absenci. Celý listopad má tedy áčka, ale nevím, jestli do nich mám počítat také svátek 17.11. A co s dovolenou? Krátila jsem 6,5 dne pro nemoc, takže mu zbývá jen 1 den, tzn., že má přečerpáno. Většinu roku byl ale nemocný, jak mám tedy nárok vypočítat? Normálně 20 dní : 12 měsíci * 11?
Děkuji.