Re: duplicitní faktura
Asi nezbývá nic jiného, než podat dodatečné přiznání. A nebo můžete opravu udělat v letošním roce a doufat, že nepřijde kontrola z FÚ. Také jsem měla podobnou chybu, chtěla jsem napsat protokol o opravě a nechat ho podepsat od jednatele, ale poradce doporučil to dodatečné, s tím protokolem je to takové nejisté, pochybné.
Re: duplicitní faktura
Teď mě ještě napadá - zkuste jim říct o dobropis, jak radí Šárka. Ve firmě to musí mít nějak účetně vyřešené, tak ať vám řeknou jak. Pokud tam mají fakturu ale jen jednou, tak je to problém, protože letos vám dobropis nevystaví, neměli by to s čím zúčtovat. Je to těžké - je to jejich i vaše chyba. Taky jsem teď řešila jeden podobný případ - firma nám vystavila chybně zálohovou fakturu a my si toho všimli až letos, takže to teď nemám s čím zúčtovat a oni to mají správně. Dodatečné ale podávat nebudem, domluvíme se na jiném způsobu tak, aby to sedělo v obou firmách.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
5. 12. 2008 13:58
v roce 2007 nám firma dodávající služby vystavila fakturu (DPH uplatněno) , ale vedení firmy nesouhlasilo s výší částky , tudíž firma si tuto fakturu stornovala a n ám vystavila jinou na jiný VS , kterou jsme uhradili a také uplatnili DPH. Bohužel nám nebylo sděleno vedením , že tu první máme stornosvat, tak nám pořád visí v evidenci jako neuhrazená. potřebuji jí stornovat, ale nevím jak, je v závěrce roku 2007 a odvedeno DPH za rok 2007. a nyní je 2008. poradí někdo.