Re: Nemocenská po zkončení pracovího pom
ochraná doba je 7 dní po skončení PP
nemocené od 1.1.2009 vyplácí sociálka od 15. dne nemoci do konce vaší podpůrčí doby
zaměstnavatel vám bude vyplácet jenom 1-14 dní náhradu mzdy od třetího prac. dne a pouze za prac. dny, teda pokud vaše nemoc začne po 1.1.2009
Re: Nemocenská po zkončení pracovího pom
Děkuji mnohokrát. V r.1999 totiž vím, že nemocenskou zaměstnavatelé platili po dobu 2 měsíců. Vidím, že se od té doby mnohé změnilo a nyní už jsou to jen 2 týdny. Ještě mě tedy zajímá v jaké výši bude od 15. dne vyplácet sociálka nemocenské. Bude to průměrná částka z posledního kvartálu? Ještě jednou děkuji za radu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
6. 12. 2008 11:21
31.12.2008 mi končí pracovní poměr. Již dlouhodobě mám zdravotní problémy a chci se zeptat pokud po ukončení pracovního poměru onemocním, zda mi zaměstvavatel bude proplácet nemocenskou a jak dlouho. Zajímá mě tedy délka ochranné lhůty, po které mi může nebo musí zaměstnavatel proplácet nemocenskou?