Re: Druhý prac.poměr u jednoho zaměstnav
můžete mít 2 pracovní poměry (z každého Vám plyne nárok na příplatky dle zák. práce, dovolenou apod.) nebo můžete mít 1 pracovní poměr + dohodu o provedení práce (do 150 hod./rok) nebo pracovní poměr + dohodu o prac. činnosti (tu můžete sepsat třeba až po DoPP)
to záleží na zam-teli, jaké chce mít za Vás náklady - z DoPP, DoPČ není nárok na příplatky, dovolenou, na DoPČ se ale musí vést ELDP
vše se ale daní dohromady
Slíbil mi za jeden úklid 500 Kč hrubého-odhaduji asi 6 úklidů za měsíc tj.3000 Kč hrubého.Nevím, zda DPP obhájíme vzhledem k výši odměny. Tato odměna z DPP (do 6000 Kč/měs.) by nepodléhala ZP ani SP i když jsem u jednoho zaměst-tele? Základ pro daň se bude sčítat z obou prac.poměrů bez rozdílu, že jeden je DPP? Děkuji
DoPP je do 150 hod./rok/zam-tel. Četnost (opakování) úkonu se nesleduje. Daní se dohromady.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Vláda bude i v květnu zasahovat do cen paliv. Mění se výpočet
Odhlášené zaměstnance už znovu najdete. ČSSZ opravila chybu
Daňové přiznání v ohrožení? Podání vám může zkomplikovat přetížený systém
Zaměstnavatel vás pozdě přihlásil k pojištění. Jaké nastanou komplikace?
Systém hlášení úspěšně pokračuje, tvrdí stát. Zaměstnavatelé se mezitím „hroutí“
Dobírka jako smažák české e-commerce. Bude mít fanoušky, ale hospodu vám nezachrání
7. 12. 2008 15:54
Dobrý den.Prosím, jak je to s druhým pracovním poměrem u jednoho zaměstnavatele,když mám se zaměst-lem sjednán prac.poměr na admin.práce a tento zaměst-tel mi nabídnul k této práci ještě vykonávat úklid kanceláří na další prac.poměr,což by mi velmi vyhovovalo.Jak to ale bude s druhým prac.poměrem-bude to DPČ(doba úklidu nepřesáhne polovinu týdenního FPD)? Jak to bude se zdaněním, když jsem již pro něj podepsala prohlášení k dani z původního (hlavního)prac.poměru? Děkuji za vaše názory.