Re: Rizikové těhotenství
Dobrý den, nerozumím odpovědi, je příliš stručná. Co znamená "odečítají se kalendářní dny nemoci"? "Nemocí" myslíte tu dobu, kdy byla při těhotenství na nemocenské, nebo nějakou nemocenskou ještě před tím během roku (12 měsíců)?
Tzn. pokud můj měsíční příjem je X korun a nemocenská N Kč je Y dní, počítá se můj příjem 12X-NY? To se mi zdá dost šílené, vždyť o peníze jsem v tomto případě přišla už tím, že jsem byla na nemocenské, tak proč by mi to odečítali ještě jednou?
Nebo špatně rozumím tomu, co je to těch "ukončených 12 měsíců"? V životě jsem nebyla nemocná a teď bych měla na tom být stejně jako každý simulant?
Re: Rizikové těhotenství
To jste pochopila špatně, nemocenská (a tedy i rizikové těhotenství,protože to je nemocenská) se počítá z vaší hrubé mzdy v uplynulých 12 měsících před nástupem na tu nem. (hrubá mzda vydělená počtem odpracovaných dnů - tím bylo myšleno, že se dny nemoci odčítají - že se dělí pouze dny, za něž jste dostala mzdu a ne nemocenské dávky).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 12. 2008 19:03
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, pokud budu celé těhotenství na nemocenské, tak z čeho se pak počítá mateřská dovolená, jestli z nemocenských dávek nebo z příjmu před onemocněním. Moc děkuji za odpověď.