Re: Ukončení PP a nedodání ukončení PN
Zápočtový list mu jste povinna vystavit při ukončení PP. Na něj napíšete, že údaje o nemocenských dávkách jsou součástí zvláštní přílohy (to aby další zaměstnavatel věděl, že měl nějakou nemocenskou) a tu přílohu mu vystavíte až přinese ukončení neschopenky.
Já řešila něco podobného! ZC odpracoval 14 dní, potom nastoupil na PN. Pracovní poměr byl ukončen ve ZD. Bohužel "Potvrzení o trvání PN" nedonesl ani jednou. Volala jsem MUDr., ta mi řekla, že nechodí na kontroly. Proto jsem po 3 měsících volala i na OSSZ, tam mi řekli, že mám kontakovat ošetřujícího lékaři, který vystaví ukončení PN a to pošle zaměstnavateli. Na základě tohoto potvrzení si to ukončím ve mzdách a následně OSSZ zašlu ELDZ!
Snad vám to takto pomůže!
Děkuju moc!!! Já už nevím co s ním, stále tvrdí že tu neschopenku má doma, ale doktorka mi potvrdila že tam vůbec nebyl na kontrole....Ale vám ještě jednou děkuji a přeji hezký zbytek dne,Patricie.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
8. 12. 2008 12:16
Zdravím,poraďte mi prosím co se zaměstnancem, který mi nedonesl ukončení prac.neschopnosti a zároveň ukončil pracovní poměr (byl ve zkušební době). Domluva s ním žádná není, ale chce po mě papíry. Doktorka nám řekla že tu neschopenku ani nemá ukončenou, protože se nedostavil na kontrolu....Tak teď nevím co s tím mám dělat...Děkuji moc za radu,Patricie.