Ukončení PP a nedodání ukončení PN

• (neregistrovaný)

8. 12. 2008 12:16

Zdravím,poraďte mi prosím co se zaměstnancem, který mi nedonesl ukončení prac.neschopnosti a zároveň ukončil pracovní poměr (byl ve zkušební době). Domluva s ním žádná není, ale chce po mě papíry. Doktorka nám řekla že tu neschopenku ani nemá ukončenou, protože se nedostavil na kontrolu....Tak teď nevím co s tím mám dělat...Děkuji moc za radu,Patricie.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 12. 2008 12:42

Renata (neregistrovaný)

Re: Ukončení PP a nedodání ukončení PN
      Zápočtový list mu jste povinna vystavit při ukončení PP. Na něj napíšete, že údaje o nemocenských dávkách jsou součástí zvláštní přílohy (to aby další zaměstnavatel věděl, že měl nějakou nemocenskou) a tu přílohu mu vystavíte až přinese ukončení neschopenky.

• 9. 12. 2008 10:11

ivett (neregistrovaný)

Já řešila něco podobného! ZC odpracoval 14 dní, potom nastoupil na PN. Pracovní poměr byl ukončen ve ZD. Bohužel "Potvrzení o trvání PN" nedonesl ani jednou. Volala jsem MUDr., ta mi řekla, že nechodí na kontroly. Proto jsem po 3 měsících volala i na OSSZ, tam mi řekli, že mám kontakovat ošetřujícího lékaři, který vystaví ukončení PN a to pošle zaměstnavateli. Na základě tohoto potvrzení si to ukončím ve mzdách a následně OSSZ zašlu ELDZ!
      Snad vám to takto pomůže!

• 9. 12. 2008 10:18

P. (neregistrovaný)

Děkuju moc!!! Já už nevím co s ním, stále tvrdí že tu neschopenku má doma, ale doktorka mi potvrdila že tam vůbec nebyl na kontrole....Ale vám ještě jednou děkuji a přeji hezký zbytek dne,Patricie.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).